By Bouvet
Jó reggelt,
Jöhet még egy adag macihagyma? A legutóbbi Anyósapós féle krémleves egyébként nagy klassz visszhangot kapott: Férj egyik legjobb barátja az “Isteni” jelzőt aggatta arra a receptre, úgyhogy csak ajánlani tudom: bátran nyúljatok a medvehagymához sütés-főzéseitek alkalmával!
Remélem, ezt az étket is szeretni fogjátok:
Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs
80 dkg csont nélküli karaj
15 dkg friss (esetleg mirelit) medvehagymalevél
10 dkg húsos füstölt szalonna
só, bors
5+3 db tojás (a panírozáshoz kell a plusz három)
panírozáshoz:
5 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
étolaj a sütéshez
A medvehagymaleveleket megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, 5 db tojást kevés sóval és a medvehagymával elhabarunk, és a forró szalonnazsíron megsütjük. A karajból 4 Forrás és bővebb INFO
: Medvehagymás tojáslepénnyel töltött sertéstekercs