Megállt az idő a fukusimai atomkatasztrófa területén – mutatjuk a képeket!

Hirdetés

Négy és fél évvel ezelőtt, 2011. március 11-én Csernobil óta a legnagyobb atomkatasztrófa rázta meg nem csak Japánt, de az egész világot. Egy óceán alatti földrengés és az azt követő 15 méteres cunami romboló hatásai elérték és súlyosan károsították a fukusimai atomerőművet. Egy lengyel fényképész most megörökítette, mi történt a területen azóta.  A fukusimai atomkatasztrófa egy szörnyű tragédia, melynek következtében az egész világon felmerültek kétségek az atomenergia biztonságosságával kapcsolatban.

Most egy lengyel fényképész, Arkadiusz Podniesinski bemerészkedett a katasztrófa sújtott  terület 20 kilométeren belüli tiltott zónájába, hogy megörökítse, milyen változások történtek az elmúlt években.

Hirdetés

A fotók megdöbbentőek. Az idő megállt, bárhová ment, mindent úgy talált, ahogy az evakuáláskor hagyták az emberek. A tantermekben tele voltak írva a táblák, a boltokban a polcokon élelmiszer sorakozott.

A fényképész elmondta, ahol ő járt, mindenhol csak szellemvárosok vannak, és hátborzongató az az üresség, amit tapasztalt. Ugyanakkor szerinte elképesztő az a munka, amit a hatóságok végeznek, hogy semlegesítsék a területet a sugárzás alól.

2011. március 11-én 160 ezer embert evakuáltak Fukusima környékéről, közülük 120 ezren még mindig nem tudtak hazatérni otthonukba a sugárzás miatt. Ma 20 ezer munkás dolgozik azon, hogy megtisztítsa a területet, hogy ők is visszatérhessenek.

Hirdetés

(Képek: Arkadiusz Podniesinski/REX Shutterstock; forrás: thesun.co.uk)
 

További érdekes hírekért lájkolja az RTL blogját, a Villanyleót a Facebookon!

 

 

 

A teljes tartalomért Klikk ide…

Mondd el a véleményed

Két kisfiú halt meg a tűzben

Az adósság – ORSZÁGOS TV PREMIER – péntek 21:35