Mennem kell – SioniS-klippremier

SioniS - Mennem kell
SioniS - Mennem kell

Mennem kell címmel új videóklippel jelentkezett SioniS.

SioniS - Mennem kell
SioniS – Fotó: Szaniszló Zsolt

Honnan inspirálódtál?

SioniS: A dalt egy szakításom ihlette teljes mértékben és úgy éreztem, hogy ezt az élethelyzetet egy dal formájában kell egybefoglaljam.

Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat?

SioniS: Maga az alkotói folyamat viszonylag gyorsan zajlott…Szaniszló Zsolt barátom segített nekem a studiómunkálatokban teljes mértékben. Egy januári hétvégén elutaztam hozzá Tiszalökre,-ahol annó felnőttem kvázi egy helyen nőttünk fel ketten SZÓVAL az ismeretségünk és a baráti viszonyunk innen ered,-és rögzítettük a házi stúdiójában a dalt. Aztán hellyel-közzel 2 hét alatt “készre hoztuk” a dalt, finomítgattunk rajta és végül el is készült a teljes, végleges dal.

Mivel én nagyon maximalista vagyok és mindig arra törekszem, hogy tökéletes munkát adjak ki a kezeim közül, ezért ez most sem volt másképp…és az a helyzet állt elő, hogy a dalban 2 sorral nem voltam megelégedve és gondoltam egyet és leutaztam újra Tiszalökre, hellyel közel 70 km-re az otthonomról és azt a 2 sort újra vettük. Ez történt szombaton délelőtt, aztán támadt egy ötletem, hogy mi lenne, ha délután a tiszalöki erdőben leforgatnánk a dalhoz tartozó videoklipet. Barátom ebben partner is volt, viszont az időjárás nemigen volt “klipforgatás-barát”, hiszen -10 fok volt odakint. Mivel nem rendelkezünk többszázezres kamerával, így az én iPhone-ommal forgattuk le a klipet. Nem rendelkezünk többszázezres eszközökkel, nem tehetem meg, hogy a gyári fizetésemből drága stúdiókba járjak és több százezer forintot költsek videóklipre, viszont az általunk megteremtett, megvásárolt eszközeinkből próbáljuk kihozni a maximumot minden téren. A klipforgatás után pedig a nyers felvételeket elküldtük Jakubovics Gergő László aka Mr. Jakubovics cinematográfus  barátomnak és ő editelte és vágta a klipet,  így az 3 nap múlva már készen is állt a projekt a megjelenésre.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlod a dalt?

SioniS:A dalt leginkább azoknak küldeném, akik friss szakítást éltek meg viszont én annak a személy szemszögéből írtam a dalt, aki szakított a párjával éppen. Nem feltétlenül érzem azt rossz cselekedetnek vagy döntésnek, ha valaki épp szakít a párjával abból az okból, hogy az úgy érzi, hogy a kapcsolatuk már zátonyra futott és az érzelmek is elhalványultak, hiszen jobb lezárni és magunk mögött hagyni egy “már halott kapcsolatot”, mint szenvedni abban. Igazából ez velem is megtörtént, szóval teljes mértékben a saját esetemet, tapasztalatomat meséli el a dal.

 

Mondd el a véleményed

József Attila versek Latinovits Zoltán előadásában

Mindig te leszel az – Új klippel jelentkezik Lini (klippremier)