Merida a medvékkel táncoló

Hirdetés

Kevin Costner Oscar-díjas filmjének címe, valamint egy kis Mackótestvér és Így neveld a sárkányodat után (nekem legalább is ez a két rajzfilm jutott eszembe a film megtekintése alatt) Merida igazi medvékkel táncoló lett. Nem csupán egy átlagon felüli hercegnő, aki nem akar hercegnő lenni, hanem kitűnő íjász is, aki mellesleg nem jön ki túl jól édesanyjával, mert a királyné minden percét beosztani kívánja. Ettől függetlenül édesapjával, a királlyal felhőtlen a viszonya, valamint 3 csínytevő öccse mindig segít, ha baj van, feltéve, hogy megfelelő mennyiségű süteménnyel honorálják cselekedeteiket.
Kapunk egy vöröshajú, rátermett tinilányt, kit ügyefogyottabbnál ügyefogyottabb kérők hada rohamoz meg a béke megőrzése végett, találunk még egy szelíd és egy vérszomjas medvét, egy “jóakaratú” fafaragó asszonyt, akiről tudvalevő, hogy több, mint amit mutat.
A Walt Disney és a Pixar Animation Studio újabb közös alkotása egy rendkívül szépen megalkotott világot tár szemeink elé, a rengeteg poén mellett szokás szerint egy mélyebb, örökérvényű életbölcsességet rág a szánkba, miszerint a család örök, akármilyen ellentétek kísérik, kísértik életünket, a szeretet mindent legyőz.

Hirdetés

Hirdetés

Merida, a bátor
Amerikai animációs kalandfilm. Premier: 2012.08.02.
 

Írta: Bártfai Balázs, 2012.08.07.
Mondd el a véleményed

Erős Antónia csodálja a Samanthát játszó Linda Grayt

Istenes Bence a celebekről énekel!