Vajon veszélyes a citromhéj fogyasztása? Mi újság a vegyszerekkel, melyekkel hosszan kezelték mielőtt az asztalunkra került? Ha fontos az egészséged, fontos ez az üzenet is!
Több sajtótermékben napvilágot láttak figyelem-felkeltő írások, többségében egymástól átvett azonos anyagok az elmúlt évben ebben a témában. 2012 decemberében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) is megjelentetett egy rövid közleményt, melyben felhívta a figyelmet a kezelt déligyümölcsök felhasználásával kapcsolatban.
Miért és mikor kezelik a déligyümölcsök (narancs, citrom, mandarin, grapefruit és banán) héját?
Köztudott, hogy a déligyümölcsöket zölden vagy éretlen állapotban szüretelik, úgy csomagolják, és hosszú utat tesznek meg a gyümölcsök, míg a fogyasztók asztalára kerülnek. A szállítás gyakran A teljes cikkért KLIKK!


