Milyen cipőket hordjunk a szezonban? Nézzük a trendeket!

Hirdetés

Az idei trendek igazán kedveztek a cipők szerelmeseinek, hiszen meglehetősen változatos anyag- és formavilág áll rendelkezésre ahhoz, hogy valóban a legjobb darabokat találhassunk meg magunknak. Akik szereti a bohém, vagy a vagány lábbeliket, azok ugyanúgy megtalálják a legmenőbb modelleket, ahogyan kifogástalan elegancia képviselő is. A helyzet ugyanez férfiak esetében a téli cipőkkel idén. Nem kell tehát senkinek sem szomorkodnia, hogy nem fog magának megfelelőt találni.

Menő túrabakancsok minden stílushoz

A kifejezetten strapabíró, vízálló téli bakancsok outdoor stílusú típusai a szezonban még azok számára is érdekesek lehetnek, akik egyébként nem rajonganak az ilyen fazonú cipőkért. Rengeteg olyan modell akad köztük, amiket sportosabb vagy elegánsabb viselethez is beilleszthetünk. Ezért érdemes azoknak is szétnézni a kínálatban, akik egyébként nem igazán bakancspártiak. Érdemes beszerezni egyet, hiszen nemcsak trendinek és férfiasnak számítanak, hanem rendkívül praktikusak is. A kopogós fagyban nem csúszik a talpuk, melegek és vízállóak. Akinek fázós a lába, annak mindenképp ajánlott egy olyan bakancs beszerzése, ami kényelmes és megfelelőn véd a fagyos időjárástól. A túrabakancsok ugyanakkor eredetileg a természetben való kiruccanásokhoz készültek. Aki valamilyen téli kirándulásra készül, például a hegyekbe, vagy rendszeresen kutyát sétáltat, annak praktikus lehet. Bakancsokat viszont nem csak outdoor stílusban kapunk. Vannak kifejezetten vagány, mégis elegáns formába oltott fazonok, amelyet például a Dr. Martens, a Tommy Jeans vagy éppen a Clarks gyárt. Ezek a modellek még egy stílusosabb férfi öltözethez is tökéletesen illenek. Ha csak a Martens bakancsokat nézzük, akkor már önmagában a forma és a márka maga a stílus. Ráadásul ma már nem ritka, hogy a férfi túracipő vagy bakancs úgy nézzen ki, mint egy elegánsabb lábbeli.

Hirdetés

Hirdetés

Gumicsizmák, nem csak kertészkedéshez

A gumicsizma-mánia néhány éve gyűrűzött be a divat világába. Korábban legfeljebb horgászat és kertészkedés miatt öltötte magára mindenki, főleg a férfiak. Nem volt tehát jó ideig olyan szinten trendi, mint néhány éve. Azóta viszont változott a divatvilág, és olyan menő férfi gumicsizmákat is találni a kínálatban, amelyek valójában egyáltalán nem hasonlítanak egy gumicsizmára. A Hunter márka például sok ilyen modellt dobott piacra. Ezekből a chelsea jellegű gumi lábbelikből a https://www.ecipo.hu/hunter.html linkre kattintva magunk is válogathatunk. A legtöbb esetben még kinézetre sem lehet megállapítani, hogy a lábbeli gumiból lenne. Mi tehát a következtetés? Ezeket a trendi gumicsizmákat ugyanúgy tudjuk hordani, akár a bakancsokat. Felvehetjük sportosabb, vagy akár félelegáns viselethez is, nem kell határt szabni az elképzelésünknek. Ezek a fazonok manapság már meg sem közelítik a hagyományos elődjeik szabásvonalait. Na de mikor érdemes gumicsizmát viselnünk? A gumicsizma ugyanúgy nem csúszik, akár egy bakancs, viszont kevésbé bélelt. Ezért leginkább olyan téli időszakban viseljük, amikor enyhébb, viszont latyakos esős az időjárás. Mivel teljesen vízálló, ezért a nagy február végi, március eleji olvadások idején praktikus választás lehet. Ugyanakkor ősszel az esős időszak beköszöntével is kiválóan hordató. A kettő között meg használhatjuk akár ugyanúgy, mint bármely más gumicsizmát.

 

Mondd el a véleményed

Komplex kvízkérdések VILLÁMKVÍZ 91. rész

Boba Fett krónikái 7. rész magyar felirattal