Mozdulj Flashmobe a Bazilikánál Augusztus 17-én Hétfőn

MOZDULJ FLASHMOBE 

mozdulj (24).jpg

                         Mottó: “Bringázzunk együtt, hogy a szívünkkel is lássuk a világot!”

 

Balaton? Nyár? Bringázás? Akkor Mozdulj! Egyesület és tandemezés látássérültekkel a Balaton körül! Az idei immár az 5. lesz, augusztus 18-23-ig, összesen több mint 60 résztvevővel! Idén 26 látássérülttel és 30 látóval vág neki a Mozdulj! Közhasznú Egyesület és csapata a 220 kilométernek, hogy egymástól tanulva fedezzük fel a Balaton környékének földrajzi és kulturális szépségeit! Egyesületünk azért jött létre, hogy integrált sport és művészeti programok szervezésével segítse a fogyatékossággal élőembertársaink életét,mindennapjait. Hiszünk abban, hogy a segítségnyújtás képessége minden embertársunkban ott lakozik, és egész életünk során tanulható folyamat.

mozdulj (22).jpg

 

Természetesen jubileumi tandem túránk nem jöhetett volna létre segítőink nélkül. Idén fő támogatónk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, akiktől egy új tandemkerékpárt és anyagi támogatást kaptunk. Köszönetet mondunk a Lions Klub Sopron és Lions Klub Fonyód tagjainak is segítségükért!

mozdulj (2).jpg

 

Közeledik 5. jubileumi tandemkerékpáros túránk, amit mi már nagyon várunk!

Ezen alkalomból szeretnénk titeket meghívni a túra szimbolikus indító eseményére, ahol az egyesületünk himnuszára fogunk együtt mozogni egy flash-mob keretében! Jelenléteddel így te is részesévé válhatsz esélyegyenlőségi programunknak! A program végén atyai áldást kapunk a túránkra és a résztvevőkre a Szent István Bazilika plébánosától.

 mozdulj (21).jpg

Helyszín: Szent István Bazilika előtti Szent István tér, a Zrinyi utcához közeli részen

Időpont: 2015. augusztus 17, hétfő, 17.00 órai kezdettel

A program időtartama: 17.00-17.30.

 

Várunk szeretettel: Mozdulj! Család

Mottó: Tandemezzünk együtt, hogy a szívünkkel is lássuk a világot!

 

mozdulj (4).jpg

 

A túra nem csak sportértéket hordoz magában, figyelemfelkeltésként szolgál, hogy felébresszük környezetünk figyelmét arra, milyen fontos mások segítése, és ráébresszük embertársainkat, hogy a fogyatékossággal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is kihívást jelentenek. Szeretnénk kihasználni az együtt töltött időt arra, hogy megtanuljuk az életet és a körülöttünk lévő világot másként érzékelni és értékelni!

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület idei, 5. Balaton kerülő tandemtúrájának arca, fővédnöke: Boronkay Péter, kétszeres Paratriatlon Világbajnok, ötszörös Európa Bajnok. Magyarországon rendszerint az ép sportolókkal együtt készül és versenyez, pillanatnyilag ő az ország nemzetközileg legelismertebb paratriatlonistája. Péter jelenleg a riói Paralimpiára készül, emellett vállalta el, hogy a túra nagykövete lesz!

mozdulj (23).jpg

Az országos integrációs kampányunkhoz több olyan híresség is csatlakozott, akiknek fontos az esélyegyenlőség hirdetése és megteremtése:

mozdulj (14).jpg

Paor Lilla,

mozdulj (7).jpg

 Miklósa Erika, Novodomszky Éva,

mozdulj (18).jpg

Istenes Bence, Rákóczi Ferenc.

mozdulj (3).jpg

Kőváry Barna és Lengyel Zsófia.

Túránkkal nemcsak sportélményt szeretnénk adni a résztvevőknek, hanem azt is, hogy egy országos integrációs kampány résztvevőivé váljanak! Ezt a célt szolgálja fotópályázatunk meghirdetése azoknak is, akik személyesen nem lehetnek velünk, de fontos számukra az integráció kérdése. Bízunk abban, hogy felhívásunk minél több embertársunkhoz eljut! A sport és a művészet segítségével kinyílnak az ajtók egymás világába.

Az idei tandemtúránk során lehetőséget kaptunk arra, hogy a fogyatékossággal élőművészeink bemutathassák színpadi produkcióikat a nagyközönség számára augusztus 19-én, Balatonalmádiban.

Fellépőink:

mozdulj (11).jpg

 

 Hajdan Vali,

mozdulj (9).jpg

Harza Márk,

mozdulj (8).jpg

Krizbai Teca,

ajDSCF0525.JPG

Napsugár Anna,

mozdulj (5).jpgit

Sárai Rita és Flamich Mária.

Az idei programunk egyik kiemelkedő eseménye lesz Balatongyörökön egy közös este azokkal a nehéz sorsú gyermekekkel, akik a Magyar Vöröskereszt Gyermektáborában töltik ezeket a napokat.

Természetesen idén is ültetünk emlékfákat Hévízen és Fonyódon, és nem maradnak el találkozóink az önkormányzatok képviselőivel, és olyan egyesületek tagjaival, akiknek fontos az esélyegyenlőség kérdése. A programokat ezenkívül múzeum látogatások és borgasztronómiai élmények is színesítik!

Hiszünk abban, hogy az álmok megvalósulása a közös összefogásban rejlik,aminek köszönhetően 2015-ben is sok látássérült barátunknak szerezhetünk felejthetetlen élményt.

 mozdulj (2).jpg

A Mozdulj Himnusza amit élőben énekelünk a közönséggel a flashmobe-on.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1L-IJVFU4w

 

mozdulj (6).jpg

A Mozdulj Himnusz Dal szerzője a képen balra: Helyes Zoltán

mozdulj (27).jpgA Mozdulj Himnusz dal  szövegíró:   dr Tálos Marianna

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár