Muri Enikő tündérmeséje valóra vált

Hirdetés

 

Nyíregyházáról indult és a verseny felemelte az álmaihoz. A vidéki kislányból igazi díva lett. 2010–ben tűnt fel először az X-Faktorban, akkor Geszti Péter mentoráltja volt, de csak a mentorok házáig jutott. Geszti haza küldte a lányt, aki szerencsét próbálni jött. Akkor álmokkal teli, bizonyítani akarással vágott bele, de miután könnyekkel küszködve kellett elhagyni a mentorok házát, egy álom kezdett szerte foszlani. De Enikő nem adta fel, hiszen tavaly mindenki meglepetésére jelentkezett a versenybe. Christina Aguilera Hurt című dalával tért vissza, s már akkor nagyon a közönség szívébe lopta magát. A mentorok házában minden vágyát, minden álmát bele énekelte a dalba, és ezúttal tovább is jutott. Élete gyökeresen megváltozott. Mentora, Nagy Feró néha kemény volt vele a próbák során, de megérte. A verseny alatt sikert sikerre halmozott. Olyannyira, hogy csak egyszer kellett párbajoznia. Bár nem ő lett az első helyezett, de az év női énekesnő címet elnyerte.

Hirdetés

Hirdetés


Enikő úgy érzi mindent megtett, ahhoz, hogy ott lehetett a fináléban: „Igyekeztem mindenben oda tenni magam, minden egyes dalban ”. Akkor volt igazán nyugodt, ha a színpadon lehetett, amikor mindenki ő rá figyelt és arra, ahogy énekelt. „Amikor nem az én nevemet mondták ki, egy percig nem éreztem magam csalódottnak”. A 21 éves lány már így is nyertes, ugyanis a döntőben, amikor kimondták a nevét, elérte, amit szeretett volna, bejutni a legjobb kettőbe. Úgy gondolja, hogy az első hellyel járó felelősségre még nem lett volna kész. Enikő a verseny után elmondta, hogy nem a vereséget siratta, hanem, hogy véget ért a műsor, ami oly sokat jelentett számára. Viszont nem szomorkodik, hiszen a műsor után kezdődik az igazi nagy betűs Élet. Sok mindent megtanult, és már csak rajta múlik, hogy hogyan tud érvényesülni. „Nagyon könnyen el lehet bukni, mert nagyon sokan vagyunk”. Kicsi ez az ország ennyi tehetségnek, sok buktatója van a dolognak, mert benne van, hogy nem fogják szeretni azt, amit én csinálok – tette hozzá az énekesnő. De a nyíregyházi lány mert nagyot álmodni, és ezután sem lesz másként, belevág és megvalósítja álmát. A verseny után albérletbe költözött és nagyon élvezi az egyedüllétet. Félre vonul, és nem zavarja senki. A maga ura lehet, és ez most nagyon tetszik neki. Bár sok emléke van az otthoni szobájáról, de már vágyott arra, hogy önálló életet élhessen. Magánéletéről nem nagyon szeret nyilatkozni. Jelenleg a rengeteg elfoglaltság köti le minden percét, nincs ideje ismerkedni. Úgy véli, hogy a verseny általi ismertsége miatt nehéz lesz eldönteni, hogy milyen célból közelednek felé. Hiszen nem mindegy számára, hogy az „X-Faktoros Muri Enikőt” vagy azt az Enikőt keresik benne, aki valójában ő. Szeretne óvatos lenni. Ma már nem tud úgy kilépni az utcára, hogy meg ne ismernék. Még nehezen barátkozott meg az ezzel járó dolgokkal, hogy autogramot kérnek tőle, vagy a nevét kiabálják, leszólítják az utcán. Igaz jól eső érzés, de kicsit ijesztőnek is tartja, vagy inkább hihetetlennek, hogy az ő nevét kiabálják.

A tehetségkutató műsoroknak az a funkciójuk, hogy felkarolják a tehetségeket, és elindítsák őket azon az úton, ahol szeretnének érvényesülni. A kérdés csupán az, hogy megállják e a helyüket az X-Faktorosok. Ha a 2010-es szériát vesszük figyelembe, akkor elmondhatjuk, hogy az X-Faktor jó tanár volt, és Vastag Csabi, Takács Nikolas vagy akár Janicsák Veca jó diákként érvényesülni tudtak. Enikő jó úton halad. Még a verseny ideje alatt főszerepet kapott a Madách Színházban az Én, József Attila című darabban. Emiatt sokon kérdezik, hogy színház vagy éneklés? De Enikő számára az éneklés a legfontosabb. Elmondta, hogy a színészet mindig nagy szerelme volt, de az éneklésben tudja igazán kifejezni önmagát. Újévi fogadalomként saját lemezt, nagykoncertet, díjakat szeretne. „Bízom benne, hogy ezek az álmok is valóra fognak válni” Szeretne egyedi lenni, és úgy érzi nincs lehetetlen. „Úgy vagyok vele, hogy ha már belevágtam, végigcsináltam, küzdöttem, és feladtam sok mindent ezért, nem fogok fél év után eltűnni. Szeretnék már tavasszal saját számmal jelentkezni, majd saját albumot kiadni. Szeretnék más lenni, mint az eddigi előadók, de hogy mitől fogok kitűnni a többiek közül, maradjon egyelőre az én titkom.”

Sokak számra példa értékű lehet Muri Enikő kitartása és alázatossága. Ez a fiatal lány megmutatta, hogy ne adjuk fel az álmainkat.

Kívánjuk a legjobbakat Enikőnek!

Írta: Csákó Zsuzsanna 2012.01.04.

Mondd el a véleményed

Gyere Vele!

Bagi-Nacsa újra támad: Király L. Norbi sem úszhatta meg!