Ne hagyd – új klippel jelentkezett az Eat at Joe’s

Eat at Joe's
Eat at Joe's Ne hagyd!-
Hirdetés

Ne hagyd címmel új klippel jelentkezett az Eat at Joe. A klip a dal  eredeti változatának egy Lovas András által felénekelt és áthangszerelt, “produceri verziója”. Ennek apropóján beszélgettünk.

Hirdetés
Eat at Joe's
Eat at Joe’s Ne hagyd!-

Milyen volt Lovas Andrással, dolgozni? Hogy került rá a választásotok és miért épp ő?

Az Eat at Joe’s projekt kezdetekor, 2019 év elején Imrefi József (Joe) a megírt dalok keveréséhez, masztereléséhez és egyéb utómunkálataihoz hangtechnikust keresett. Egy közös ismerős ajánlotta a nagy rutinnal rendelkező Lovas Andrást (Hangforrás Produkció), akivel hamar kiderült, hogy könnyen, gördülékenyen tud haladni a közös munka, egymást kölcsönösen inspirálva.

Hirdetés

Miért gondoltátok úgy, hogy készüljön a Ne hagyd! c. dalból egy másik változat is, és miért éppen erre a nótára esett a választásotok?

A zenei anyag készítése során András produceri feladatokat is vállalt, a dalok hangszerelésébe is belenyúlt alkalmanként. A Ne hagyd! c. dal különösen megihlette őt. Az eredeti verziójának utómunkálatai során merült fel az az ötlete, hogy készülhetne a dalból egy modernebb, “maibb”, poposabb hangzású verzió is. Élvezettel készítette ezt a vadonatúj verziót a házi stúdiójában, amit ő maga is énekelt fel. Ehhez a produceri verzióhoz egy külön klip is készült. A dal két verziója ugyan közel egy időben készült el, az új verzió publikálása időben el lett tolva az eredetihez képest.

Hol forgattátok a klippet? Milyen volt a forgatás?

Lovas András és Pesti Viktória készítették a klipet. Horvátországi nyaralásukkor praktikus okokból összekötötték a kellemeset a hasznossal: egy kis hajókázással egybekötve leforgatták a klip anyagát is egyúttal. Az utómunkálatok már otthon készültek el. Érdekesség, hogy a Nézlek című, korábban bemutatott dal képi anyaga is ugyanekkor lett felvéve itt Krk szigetén.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klippet?

A dal – az eredeti verzióhoz hasonlóan – arról szól, hogy ha szálka van az emberben, akkor is bocsásson meg, nyissa ki a szívét és térjen vissza, térjen haza a szeretteihez. A klipben ez egy egyedül hajókázó, magányos, merengő lánnyal lett vizuálisan megjelenítve a nézőközönség számára, akit valami rossz élmény érhetett, és ki tudja, merre sodorja a víz. Hogy mi bántja pontosan, min gondolkozik, az nem derül ki a videóból pontosan, mindenki beleképzelheti a helyzetébe magát a saját problémáival. A produceri verzió poposabb hangszerelésének célja az is, hogy a dal és a zenekar eljusson több emberhez, olyanokhoz is, akik más stílusok szerelmesei, akikhez közelebb áll ez a hangzásvilág, mint a többinél megszokott, kicsit rockosabb stílus.

Ti személy szerint hogyan élitek meg a koronavírus terjedése kapcsán kialakult helyzetet, ami a zeneipar korlátozásait illeti?

Az Eat at Joe’s projekt jelenleg egyelőre még zenekari tag keresési fázisban tart, hogy a vírushelyzet megszűnése/mérséklődése és a zenei élet újraindulása után élőben is be tudja mutatni ezeket a nótákat a közönségnek. A járvány miatti megszorítások persze a tagkeresést sem könnyítik meg, vigaszt nyújthat viszont, hogy a koncertlehetőségek is jelentősen csökkentek, nem maradt ki semmiből sem az Eat at Joe’s. Így most több idő jut a megfelelő zenész társak megtalálására, és utána remélhetőleg sikerül a mostani ínségesebb időszakot bepótolni minél több koncerttel.

Mondd el a véleményed

5 vers, amit ma érdemes elolvasnod – 1. rész

Two little hearts – Tóth Dániel EP-je (EP premier)