Nem a fal nehezíti meg a festést, hanem az ismerethiány!

Hirdetés

Míg korábban a festéshez is mindig szakembert kellett hívni, hogy valóban szép legyen az elvégzett munka, ma már azért merőben más a helyzet. Bár a filmeken ez egyszerűnek, sőt, egyenesen jó murinak tűnik, amelyhez semmiféle előkészület sem szükséges, azért a valóság mást mutat.

 

Kétségtelenül nagyon inspiráló, amikor a főhős leszalad a sarki boltba, vesz egy ecsetet, meg két vödör festéket, majd kantáros nadrágot húz, hátraköti a haját, és nekiveselkedik a feladatnak. Csakhogy ez csupán a mozivásznon van így, a valóságban ugyanis kisebb fajta kutatómunka kell, hogy megelőzze.

Hirdetés

Hirdetés

A falhoz mérten kell festéket választani!

 

Először is meg kell nézni, hogy milyen típusú fallal van dolgunk, és ahhoz kell festéket választani a Bíborfesték Üzletház kínálatából. Talán nem is kell külön magyarázni, de másfajta festéket igényel egy vakolt falfelület, egy tapéta és megint mást egy kerítés vagy akár a garázs fala.

 

Talán leggyakrabban a vakolt falfelülettel fogunk találkozni, hiszen rendkívül népszerű építészeti eljárás a vakolás, amely egyenletes felületet eredményez. Csakhogy, ha nem ismerjük ennek a faltípusnak a jellemzőit, akkor minden sokkal nehezebb lesz: keservesebb lesz maga a festés, valamint akár drágábbá is válik az egész procedúra, ha újabb, másik típusú festéket kell megvásárolnunk.

 

A vakolt fal mind kül- , mind pedig beltéren nagy népszerűségnek örvend, hiszen alkalmazásával rendkívül esztétikus felületet nyerhetünk.

 

Mit kell tudni a vakolt falról?

 

Első körben arra érdemes figyelni, hogy a málló részeket eltávolítsuk, illetve arra, hogy teljesen portalan legyen a felület. Ha ugyanis ezekről nem gondoskodunk, akkor festés közben érnek majd minket sorra a kellemetlen meglepetések. 

 

Ha nem frissen vakolt falról van szól, akkor mindenképpen tanácsos bevetni a vakolatjavítót is, hiszen segítségével jóval szebb lesz a festés eredménye is. Így talán látszik, hogy mekkora nagy jelentősége van az alapozásnak a vakolatok esetében is.

 

A megfelelő nedvszívás szintén fontos, hiszen egy jól előkezelt fal nem lesz festéknyelő, csak annyit vesz fel, amennyire feltétlenül szüksége lesz. Szerencsére még a színek tekintetében is csaknem szabad kezet kapunk, hiszen a Bíborfesték Üzletház festékei között nem csupán eltérő típusokat találunk meg, de még széles színskálával is megörvendeztetnek minket.

 

Kérjük szakember segítségét!

 

Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor se játsszunk szuperhőst, inkább hívjuk segítségül a festéküzletek szakképzett dolgozóit, akik legtöbbször már egy rövid pillantásból képesek megállapítani, hogy milyen típusú a falunk, illetve, hogy mire lesz ahhoz szükségünk, hogy valóban hatékonyan és szépen tudjuk kifesteni a megálmodott színek bármelyikére.

 

Ne restelljünk hát segítséget kérni, hiszen a filmekben is mindig akad a főszereplőnek néhány segítője, akik nélkül nem boldogulna.

Ez a cikk Nem a fal nehezíti meg a festést, hanem az ismerethiány! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Az amerikai álom testközelből, avagy utazás az Egyesült Államokba

A smoothie-k mindenkit elvarázsolnak