Nemluxustaska 2023 – gyűjtőpontok, infok itt

Hirdetés

Nemluxustaska 2023 – gyűjtőpontok, infok itt.

A 2023-as gyűjtés február 18. és március 11. között kerül megrendezésre.

Főszervezők: Ági Huszka Style, Kovács-Pálffy Anna Sipos-Mohai Réka

Hirdetés

Ismét elindul a #nemluxustaska kampány a rászoruló nőkért. 2023-ban is újraindul a rászoruló nőket alapvető higiéniás termékekkel segítő adománygyűjtő mozgalom.

A #nemluxustaska adománygyűjtés célja, hogy az úgynevezett menstruációs szegénységben élő nők számára olyan adománycsomagokat gyűjtsön össze, amelyek a hétköznapokban nélkülözhetetlen eszközökből és alapvető intimhigiéniás termékekből állnak.

Az adományozók ezeket a termékeket egy általuk már nem használt, de kifogástalan állapotban lévő női táskában juttatják el a budapesti és vidéki gyűjtőpontok valamelyikére, ahonnan azok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével jutnak el a rászoruló hölgytársainkhoz. Az előző évektől eltérően idén a kampány szervezői nemzetközi nőnap dátumát felölelve tűzték ki a gyűjtési időszakot. A gyűjtés február 18-án veszi kezdetét és közel egy hónapig, március 11-éig tart.

Ahogyan a tavalyi évben, 2023-ban is a személyes gyűjtőpontok mellett a Foxpost is segítségére lesz a szervezőknek, így országosan az automatáikon keresztül a feladott csomagok ingyen juttathatóak el a szervezőknek.

A #nemluxustaska adománygyűjtés először 2018 januárjában került megrendezésre három, a nőket érintő társadalmi problémák iránt foglalkozásuk miatt is kifejezetten érzékeny nő, egyúttal dolgozó édesanya által. Huszka Ági, stílusszakértő és színtanácsadó és Kovács-Pálffy Anna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jelenleg GYED-en lévő munkatársa mellett Sipos-Mohai Réka, pénzügyi szektori vezető szervezi a kampányt. A kampány ötletadói közül Cserta Szandra, a Kívül Belül Boldogság alapítója ma már csak mint ötletgazda van jelen a kampányban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kulcsszerepet játszik a kampány logisztikájában és garantálja, hogy az adományok a gondoskodásuk körébe tartozó, mélyszegénységben élő nőkhöz jussanak el. A kampány alapítói 2018 decemberében eredetileg 100-150 táskányi adományt vártak, de már az első évben több, mint tízezer szeretettel teli „nemluxustáska” gyűlt össze, amelyeket korábbi tulajdonosaik boldogan töltöttek meg és ajánlottak fel a jótékony cél érdekében.

2018. óta összesen közel 44.000 csomagot adományoztak

A #nemluxustaska kampány 2019-ben Civil Díjat, 2020. tavaszán a Legsikeresebb adománygyűjtés kategóriában az Inspiráló Nők díját, 2022 tavaszán a Vodafone Equality Award 2022. nevű különdíját nyerte el. Más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is sok nő érintett a menstruációs szegénységben, vagyis abban, hogy nem tudja megvásárolni a számára alapvető fontosságú intim higiéniás termékeket.

Ez a helyzet nem csupán egészségügyi kockázatot jelent, de megfosztja a nőket méltóságuktól, megnehezíti számukra az oktatásban és a munka világában való részvételt is. A #nemluxustaska kampány erre kívánja felhívni a figyelmet és az a célja, hogy az adománygyűjtés révén, a közbeszéd témájába véve, hozzájáruljon a probléma megoldásához.

Mit kérnek tőled?

  1. Nézz körül a gardróbszekrényedben.
  2. Válassz ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szükséged vagy nem hordod.
  3. Tegyél bele minden számodra nem luxus, mindennapi higiéniás terméket (pontos listát lejjebb olvashatsz), aminek Te is örülnél.

Minden táska számít. Még akkor is, ha úgy érzed keveset tudsz csak adni. Add oda valakinek, akinek szüksége van/add le nekünk/postázd el nekünk a Foxpost segítségével.

Használd a #nemluxustaska hastaget és oszd meg valamelyik közösségi médián.

Meséld el ismerőseidnek és motiváld őket is, hogy részt vegyenek a kezdeményezésben.

Nemluxustaska 2023 gyűjtőpontok

Nemluxustaska 2023

A Nemluxustaska 2023 – gyűjtőpontok, infok itt bejegyzés először a Spórolj naponta! oldalon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Signal termékeket keresel? Ide érdemes benézned!

Füst Milán: Szellemek utcája