Örömmel olvasta a pályázatokat Szandi

Hirdetés

Június 23-án adták át a Tanulj angolul a Verity Rose-zal pályázat díjait, aminek zsűrijében Szandi is helyet foglalt.

szandi01A pályázatot áprilisban írták ki 9-18 éves lányok számára, fődíja pedig kategóriánként egy-egy fél éves nyelvtanfolyam volt a Helen Doron nyelviskola jóvoltából. A zsűriben a Cardex, a Helen Doron és a Móra Könyvkiadó delegáltjai mellett az énekesnő is helyet foglalt, aki elmondta, hogy azonnal igent mondott a Cardex felkérésére, mert tetszett neki a pályázat ötlete, és szülőként is fontosnak tartja, hogy támogassa a nyelvtanulást. „Lenyűgözött a pályázatok mennyisége és minősége, hogy milyen sok értelmes, tehetséges gyerek van, annak ellenére, hogy a mai chatelős világ nem ebbe az irányba megy. Örömmel olvastam a pályázatokat, mert a gyerekek rendkívül szellemesen, gazdag szókinccsel, fordulatosan írták le élményeiket” – mondta el az énekesnő a díjak átadását megelőző beszélgetésen. Később az is kiderült, hogy Szandi lánya, Blanka kéttannyelvű gimnáziumba jár, fiai pedig általános iskolában tanulják intenzíven az angolt, a tanulásban pedig nagyon is motiváltak. „Amikor bemegyek a nagyfiam szobájába, aki 14 éves, azt látom, hogy ő már csak angol nyelven néz filmeket, és bármit meg akar keresni a google-on, azt is angolul üti be” – mesélte el az egybegyűlteknek a büszke édesanya.

szandi02A rendezvény háziasszonya Csisztu Zsuzsa volt, akinél szintén alapvető szempont volt, hogy a gyerekek angolul tanuljanak. „Ez nem is volt kérdés – és a férjemmel ebben teljesen egyetértettünk –, hogy mindent megteszünk azért, hogy az angol elsajátítása a gyerekeknek magától értetődő legyen, és mellette, még ha van kedvük egy másik nyelvet is lehetőségük legyen választani – mesélte Zsuzsa, akinek nagyobbik fia most végezte el a második osztályt, amit dicsérettel zárt. A műsorvezető annak különösen örült, hogy Krisztián angol nyelvből kiemelkedően jó, csak ötöse volt ebben a tanévben.

Hirdetés

szandi03

Hirdetés
szandi04A kiírásra számos remek fogalmazás érkezett. A zsűri a szövegek eredetisége mellett a nyelvhelyességet is értékelte, és kategóriánként két fődíjat, valamint hat különdíjat osztottak ki a pályázók között.

szandi05

Fotók: Honéczy Barnabás

Mondd el a véleményed

Ottvoltunk a Petőfi Zenei Díjátadón Sopronban, a Volt Fesztiválon

Ma Pál Utcai Fiúk-buli a VOLT-on