Ősbemutatókkal készülnek a fellépők a Mozdulj! Egyesület integrált művészeti gálájára

Hirdetés

Eddig sosem hallott produkciókkal várja a művészet iránt érdeklődőket a Mozdulj! Közhasznú Egyesület május 7-én az Aranytíz Kultúrházban, ahol hazánk profi előadóművészei és fogyatékossággal élő fellépők egyaránt színpadra lépnek.

Hirdetés
Müller Attila, dr. Tálos Marianna, Hajdan Vali, Sárai Rita

Az egyesület ezúttal is azt tűzte ki célul, hogy az esemény 100%-ban akadálymentes legyen, vagyis a fogyatékossággal élő művészek éppúgy megmutathassák a tehetségüket, mint az egészségesek.

Hirdetés

Május 7-én az egyesületünk újabb integrált programot szervez, ezúttal azokat a művészetek iránt érdeklődő vendégeinket várjuk, akik a népszerű előadók mellett szívesen ismerkednének meg a fogyatékossággal élő művészek tehetségével is. Ősbemutatókra számíthatunk, hiszen olyan duetteket hallhatunk majd, amilyeneket eddig még soha. Az immár hagyományosnak mondható gálán ebben az évben új fellépőként üdvözölhetjük a színpadon a Parno Graszt zenekart, Agárdi Szilvia és Kozma Orsi énekesnőket, Kováts Adél színésznőt és a Rollingcountry kerekesszékes tánccsoportot. Mellettük szinte már visszajáró vendégként köszönthetjük a kedves barátainkat, köztük Müller Attilát, aki ezúttal műsorvezetőként és fellépőként is csatlakozik hozzánk, Krizbai Tecát, aki nem csak Kozma Orsi duettpartnereként, hanem a Mozdulj! himnusz előadójaként is részt vesz a gálán. Fellép még többek között Blaskó Péter színművész, László Attila énekes és Harza Márk mesemondó, egyesületünk egyik kedvezményezettje. Hálásak vagyunk, hogy a fellépők, akiket mára a barátainknak is mondhatok, azonnal igent mondtak a felkérésünkre. Külön köszönetet kell mondanom Balogh Erikának, az Aranytíz Kultúrház igazgatójának, aki ismét rendelkezésünkre bocsátotta a színháztermet. Reméljük, hogy a gálaest ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavaly év végi divatbemutatóval egybekötött jótékonysági bál, amelynek kedvezményezettje, Gebri-Horváth Bence, aki szintén csatlakozik a rendezvényhez” – árulta el dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

Bence a tavalyi divatbemutató és jótékonysági bál óta óriási sikereket ért el: a tizenegy éves, látássérült kisfiú nem csak a művészetekben, de az úszásban is remekel.

A bál óta több úszóversenyen is szerepeltem: diákolimpiát nyertem és utánpótlás országos bajnok lettem Székesfehérváron. Május 7-én is épp egy úszóversenyről jövök majd a gálaestre – remélem, ott is a dobogósok között leszek. Az írás is ugyanolyan fontos maradt az életemben, mint a sport: több pályázaton nyertem a verseimmel, és első helyezett lettem egy kerületi szépolvasás versenyen. Nem is tudnám eldönteni, melyik tölt be fontosabb szerepet az életemben, de az biztos, hogy egyiket sem szeretném hanyagolni. A művészeti bemutatót már nagyon várom, mert nagyon szeretem az ilyen rendezvényeket, és örülök, hogy elmondhatom néhány versemet” – mesélte Gebri-Horváth Bence.

Gebri-Horváth Bence

A művészeti bemutató ingyenes, ám támogatói jegyek vásárlásával bárki hozzájárulhat az egyesület hagyományos Balaton kerülő tandemtúrájának megszervezéséhez, ahol egészséges és látássérült bringások pattannak nyeregbe.

Mondd el a véleményed

Klipversenyt indított a Sláger TV

Sajnáljuk! Rossz hírt közölt a Barátok közt csapata