Parlamenti látogatással köszönték meg az önkéntesek munkáját

Hirdetés

A Baptista Szeretetszolgálat és a Kispesti Baptista Gyülekezet közös együttműködésében szervezték meg a különleges idegenvezetést és imasétát az Országházba azoknak a munkatársaknak és önkénteseknek, akik nagy erőkkel segítenek az év minden napján a hátrányos helyzetű gyerekeknek és felnőtteknek. 

Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programszervezője elmondta, hogy már évek óta megtekinthetik nagyobb csoportban hazánk egyik legismertebb középületét.

– Az Országgyűlés elnöke, Kövér László jóvoltából már hat éve lehetőségünk adódik a látogatásra a Baptista Szeretetszolgálat kollégái és önkéntesei számára. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Elnök úrnak, hogy már évek óta támogatja a Baptista Szeretetszolgálatot és ezáltal a családokat, a kollégákat és az önkénteseinket. Negyven fővel vettünk részt ezen a csodálatos részletes, alapos idegenvezetésen. Ezen a fantasztikus napon teljesítettük Szilágyi István, életműdíjas színész özvegyének egyik álmát is, aki szerette volna látni ismét a koronát. Jolika néniről tudni kell, hogy szobrászművész, és 12 köztéri szobrot készített, és ebből 2 a Parlamenttel szemben található, amit természetesen megtekintettünk. Megható pillanatokat töltöttünk vele és a Kispesti Baptista Gyülekezet tagjaival az Országházban.

Hirdetés

Hirdetés
Mészáros Kálmán, lelkipásztor megrendítő szavakkal részletezte a különleges látogatást:

– Megható pillanat volt, amikor a történelmi levegőt kisugárzó épület bejárása után imádságra csendesedtünk el nemzetünk panteonjában, ahol a Biblia tanácsát komolyan véve imádkoztunk hazánk politikusaiért, a választott képviselőkért a miniszterekért, a miniszterelnökért és államelnökért, ahogyan ezt Pál apostol is tanácsolta fiatal munkatársának: “Arra kérlek mindenekelőtt, hogy tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért, a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy nyugodt és csendes életet éljünk teljes istenfélelemben és tisztességben. Ez jó és kedves a mi üdvözítő Istenünk színe előtt, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére.” (1. Timóteus 2,1-4) Ezt követően elénekeltük nemzeti imádságunkat, a Magyar Himnuszt: “Isten áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel…! Köszönjük Ludvik-Tittel Kinga, többszörös városismertető útikönyvszerző vezetőnk önzetlen szolgálatát és vele együtt Baricz Dezső, szervező munkáját is. Imasétánk a Deák tér közelében ért véget, a “Miatyánk” nevű utcánál, amelyen végig sétálva együtt mondtuk el hangosan az Úr Jézustól tanult imádságot, amely ezzel a diadalmas mondattal zárul: “Mert Tied az ország, a hatalom, a dicsőség, mindörökké. Ámen!” Soli Deo Gloria!

Mondd el a véleményed

Izgalmas programokat nyújt gyerekeknek a RoboLabor távNapközi

Esküvői versek