Pécsi Ildikó: Vacillálni nem lehet, nekem erre nincs már időm!

Hirdetés

 

Okos ember megfogadja a jó tanácsokat. Kiváltképp örömmel vesszük, ha ezek szakemberektől jönnek. Ha pedig egyenesen egy Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőtől, akkor aztán tényleg odafigyelünk rá. Beköszöntött a hűvös idő, vele együtt a náthaszezon, hazai hírességeink fül-orr-gégészeti szűrésre mentek, mi pedig csomagba szedtük a praktikákat.


Hirdetés

Ne használjunk közös törölközőket, még kéztörlésre sem, textil- helyett pedig nyúljunk inkább papírzsebkendőhöz – javasolta Dr. Kovács Viktória fül-orr-gégész, miközben sorra vizsgálta hazánk hírességeit: Pécsi Ildikót, Keleti Andreát, Szekeres Nórát, Adát és Győrfi Pált. Hazánk legismertebb mentőséről a Wick Pharma GmbH sajtóeseményén derült ki, hogy orrsövényferdülése van.


Hirdetés

Mivel a vírusos felsőlégúti megbetegedések szerencsére nem tartoznak a sürgősségi, életmentő ellátás körébe, ezekről nekem is tudtak újdonságot mondani ezen a napon. Négygyermekes apukaként gyakran szembesülök náthával, megfázással, ezért nem árt képben lennem – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. – Egyébként is folyamatosan arra bíztatom az embereket, hogy rendszeresen vegyenek részt egészségügyi szűréseken. Nekem például most csak egy kisebb fokú orrsövényferdülésre derült fény, de az időnként visszatérő füldugulásom elkerülésére is kaptam néhány praktikus tanácsot.”

Pécsi Ildikó a természetes alapanyagokra esküszik, teáit például gyakran készíti gyömbér, vagy éppen menta felhasználásával, cukor helyett pedig inkább méz után nyúl.

Nálam vacillálni nem lehet, nekem erre nincs már időm! – sürgette az érdemes és kiváló művész a zöld pajzsos esemény meghívottait a teaválasztásban.  – Világ életemben, ha bármi bajom volt, a természetes gyógymódokat részesíttettem előnyben. A szüleimnek méhészete volt, így a nagymamám szinte mindent mézzel kezelt, legyen szó megfázásról vagy akár sebek bekenéséről. Gondolom ennek hatása, hogy ha gyógyszerhez kell nyúlnom, akkor olyat választok, ahol a tudományt a természettel vegyítették. Hosszú évekkel ezelőtt az én drága férjem, akivel egyébként 45 éve vagyunk házasok, hozott Németországból egy mentás-eukaliptuszos balzsamot, amit mellkasra lehetett kenni. Sok időt kellett várni, de megéltem annak itthoni térhódítását is.”

Nézd meg interjúinkat, hogy ki hogy védekezik a megfázás ellen:

  {youtube}0Q9X_KZAwYY{/youtube}

  {youtube}WPb39eFk0sk{/youtube}

  {youtube}oPn_HsF3bv8{/youtube}

{youtube}hARTd0ug7GM{/youtube}

Szervezetünk 100%-os kondícióban tartásához az elkövetkező időszakban még fontosabb, hogy odafigyeljünk a változatos táplálkozásra, a megfelelő vitamin- és ásványi anyag bevitelre, és persze a rendszeres testmozgásra – hangsúlyozta dr. Kovács Viktória az Iberostarban. S hogy mi a két legfontosabb teendőnk a fertőzések elkerülésére?

Napi sokszori kézmosás és gyakori szellőztetés” – vágta rá a szakember.

 

Mondd el a véleményed

Young G Béci mást szeretne matek óra helyett!

Maci – Fluor 1:0