Pedikűrös helyett, tengeri halak!

Hirdetés

Gondoltátok volna, hogy apró tengeri halak helyettesíthetik a pedikűröst? Nem olyan régen érkezett hazánkba ez az új módszer, miszerint Törökországból származó kicsi halak eszik le lábunkról az elhalt bőrrétegeket.


Hirdetés

Hirdetés


Eredeti lelőhelyük tehát Törökország, ahol ezek a 10-15 cm hosszú halak a tengerben élnek és a békésen fürdőző emberek lábaihoz úsznak észrevétlenül, majd szép lassan elkezdik rágcsálni a sarkukat. A mit sem sejtő halálra rémült fürdőző sikítva rohan ki a partra, mert nem érti mi okozta ezt a kellemetlen érzést a lábánál. Kis idő után aztán kiderül, hogy a garra rufa, vagyis a piros szívogató márna csiklandozta a lábát, a bőrkeményedések eltávolítása céljából. Szerencsére nem kell egészen Törökországig utaznunk, hogy kipróbálhassuk ezt a rendkívül érdekes módszert. Magyarországon is találhatunk egy pár szalont, ahol megtalálhatók ezek a halak. A félórás kezelés 3000-4000 forint körül van, ez pedig felér egy teljes pedikűrrel.

Amerikában már évek óta hódít a lábak halakkal való kezelése. Sok sztár is kipróbálta már az újdonságot, köztük van Jessica Simpson, aki cseppet sem riadt vissza attól, hogy egy halakkal teli medencébe rakja a lábát.

Az egyetlen hátulütője a dolognak, hogy sok ember nem érzi magában a kellő bátorságot, hogy bőrevő halaktól hemzsegő vízbe lógassa lábát.

Wukovics Vivien 2012.10.03.

 
Mondd el a véleményed

Weisz Fanniból Sugarbird lány lett!

Provokatív videó! Mibe keveredett a Desperado?