Plastikhead: A mi világunk a POPDISCO!

HirdetésA Plastikhead egy 2011-ben alakult dj/producer párost takar. A két srác, Tóth Zoli és Vékony Zoli ennek ellenére már több éve munkálkodnak együtt ismert lemezlovasokkal és előadókkal, de igazán ebben az évben érezték azt, hogy készen állnak egy saját produkció megalkotására. 

A két Zoliból 2011-ben alakult meg a Plastikhead, de az áll biográfiában, hogy az elmúlt években ismert magyar lemezlovasok mellett dolgoztatok. Kik voltak ezek, és a produkciójuk melyik területén működtetek, magyarul: mi volt a dolgotok?

Hirdetés

A 2005-ben külön-külön és együtt is elkezdtünk dolgozni Hamvai PG-vel, ő volt az első olyan hazai lemezlovas a house – vagy mai divatos nevén modern tánczene – műfajában, akiben megfogalmazódott a gondolat, hogy lemezlovasként saját dalokat szeretne. Mivel értelemszerűen ő nem zenész, megkezdtük a közös munkákat. Így mondhatni elkészítettük Hauber Zsolt közreműködésével a Vágy Kapuja című dalt, ami akkor az első olyan magyar dal volt, mely a hazai top klubok slágerévé vált. Persze más lemezlovasok is készítettek ezalatt remek dalokat producerként, gondolunk Lauer Krisziánra vagy a Muzzaikra, de valahogy ez volt az a pont, amelytől kezdve Magyarország összes top-lemezlovasa elkezdett nyitni saját dalokra, gondolok itt Hamvai PG-re, Bárány Attilára, Antonyo-ra, Niki Belucci-ra. Velük dolgoztunk, saját dalokat vagy remixeket készítettünk. (számos remix is készült Shane54, Erős & Spigiboy, Éliás jr., stb.){youtube width=”560″ height=”349″}Xt58B4GnF7M{/youtube}


Miért alakítottak a sok hátttérmunka után saját formációt? Elég lett abból, hogy másoknak készítetek zenét?

Ennek egyszerűen csak az az oka, hogy nem éreztünk elég motivációt, továbbá egyre jobban tudatosult bennünk, hogy a mi világunk sokkal inkább az olyan táncolható elektronikus zene, melynek a fő eleme az ének, mondhatni POPDISCO!

Milyen technikával készült a videoklip, mennyi idő alatt?

A videoklipet az ország egyik legkiválóbb rendezője, Indián készítette. Több típusú kamerát és egy darut is használtunk. Mivel egy szálloda tetején forgattunk napfényes időben, így természetes fényt használtak tükrök segítségével. Különleges pillanat volt, amikor Heni felmászott a hangfalak tetejére 🙂 Aztán egy csapat ismeretlen rovar ellen kellett felvennünk a harcot, de összességében jól telt a felvétel. A forgatás lezajlott egy nap alatt, mivel egy helyszínen forgattunk, az utómunka pedig 2-3 hetet vett igénybe.
    
Dér Heni befutott énekesnőnek számít, napi szereplője a bulvármédiának. Induló formációként tudatosan választottátok őt?

Mindenképpen, nem csak úgy hirtelen beesett a stúdióba:) Heni választásánál a legfőbb szempont az volt, hogy képzett, jó hangú, de emellett szexis énekesnőt válasszunk. Na ilyen az ismertségi körünkben nem volt, emiatt saját tehetségkutatót nem szerettünk volna szervezni:) Így egyértelműen a jelenleg ismert énekesnők közül választottunk… jól! Természetesen az sem utolsó szempont, hogy Heni már ismert, így természetesen ebből tudtunk némi előnyt kovácsolni, ma sajnos nagyon nehéz dolga van egy új előadónak hazánkban.

Hirdetés
Elkészült a bemutatkozó dal és klip, szép helyezéseket ért el a különböző chartokon és több mint 80 ezren látták a Youtube-on. Mi lesz a folytatás, Henivel lehet számítani újabb közös produkcióra, vagy lesznek más közreműködők, énekesek, hangszeres zenészek?

Folytatás mindenképp lesz, mert ez csak a kezdet. Sok jó dalt kell csinálunk ahhoz, hogy bekerüljünk a köztudatba de ezen dolgozunk jelenleg is. Henivel közös produkció továbbiakban egyelőre csak a fellépésekre fog szorítkozni, vagyis a DJ szettjeinkben mi mixelünk, ő énekel. Már folyamatban a következő dal, annyit elárulhatunk, hogy abban is ismert énekessel dolgozunk 🙂

Milyen formációban álltok színpadra, live act, fél-playback, vagy vállaltok külön-külön is DJ-szetteket?

Mivel zenészek vagyunk elsősorban, ezért a fellépések alatt sem csak “lemezeket cserélünk” hanem hosszú távon olyan show-t próbálunk majd adni, ami biztosan maradandó élményt nyújt. Idővel egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a live-act-re.

Hogy álltok a fellépésekkel, tele van turnénaptár?

Első dalunk a „Hol volt, hol nem volt” alig több mint egy hónapja került be a médiába, így még a turné szervezése nem kezdődött meg, de látva a dal sikerét, ez az idő igen hamar itt lesz!

Mondd el a véleményed

2012 első magyar címlaplánya

A mentorok harca megöli a show-t?