Pokorny Lia után szabadon és a Cheerleader-effektus

Hirdetés

Emlékszem, amikor gimis voltam, és gondolom ismerős a dolog sokaknak, akkor voltak afféle “kasztok”.
Ezen kasztok egyike volt a “Suli legnépszerűbb szépfiúja” titulus is, amit egy vagy több fiú érdemelt ki, valamilyen oknál fogva. Sportolók, zenészek, művészlelkek, kit miért aggadtak fel a lányok ezzel a címmel. Lényegtelen miért is, a közös bennük az volt, hogy legalább egy csapatnyi csajszi csüngött rajtuk a folyosón, a biosz szertárban, az öltöző előtt, a meccseknél stb. Emlékszem, hogy ültem a padon, könyvvel a kezemben, és arra lettem figyelmes, hogy a lányok milyen feltűnően próbálják magukat “népszerűsíteni” a legnépszerűbb fiú előtt. El is neveztem magamban ezt a jelenséget cheerleader vagyis pom-pom lány effektusnak.

Mert olyan feltűnően és megmosolyogtatóan csápoltak mondjuk egy-egy focimeccsen, hogy nem lehetett nem észrevenni. A kérdés már csak az volt, hogy vajon az illető férfiú is észrevette e. Ebből is két típus van: az egyik, akinek ez bejön, mert tulajdonképpen Ő sem több, mint a felszín, amit ezek a lányok sugároznak, a másik pedig az a személyiség, akik udvariasan de tartózkodóan kezeli a dolgot, és tulajdonképpen nem igazán érdekli a szituáció.
Vicces dolgok ezek, mert a fiúk többsége sok ilyen lánnyal találkozik, és ha mondjuk belebotlik egy másféle példányba egyből ráaggatja a “megközelíthetetlen” jelzőt. Pl. a gimire visszatérve csak az érettségi tájékán tudtam meg, hogy bejövök egy ilyen “népszerű” srácnak, csak azért nem beszélt velem soha, mert “mindig olvastam, és nagyon elfoglaltnak tűntem.”

Lehet, hogy egy mosoly, vagy egy apróbb gesztus szinte eltűnik a cheerleader-ség forgatagában? Pokorny Lia is a finom dolgok híve, Ő pl. megdicséri a neki tetsző férfiút, és gondolom nem az izmait. 🙂 Amelyik pasinak meg ez kell, az olyan is.
  Imádom az ilyen női egyéniségeket, mint Lia. Nézem Őt a Beugróban, ahol intelligens, sziporkázó és humoros. Nézem a Csillag Születikben a nagy szőke hajával, csillogó zöld szemével, és azon töprengek, ha bizony férfi lennék nem tudnék elmenni mellette szó nélkül. Egyszerűen gyönyörű és nem csupán a külső adottságaira gondolok.;)
Összességében egy Igazi Nő, Anya, Színésznő.

Hirdetés

                                                                                                                                                                           Claire

Mondd el a véleményed

Lia, Regina, Zita: ” Egy mosoly vagy egy pillantás elég a hódításhoz!”

Varga Viktor reagál: “Puzsér egy sérült sz*r alak!”