Puskás Peti: Remélem nem volt hiába!

Hirdetés


Puskás Peti egy nagyon szép együttműködésre mondott igent. Tegnap jelnyelvvel lépett fel a Siketek Világnapja 2012 rendezvényén!

Hirdetés

A kiváló énekes egyik legsikeresebb slágerét, a Csillagokat adta elő jelnyelvvel a budapesti Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban. Az alkalom pedig a Siketek Világnapja, valamint a SINOSZ százötödik születésnapja volt.
Fontosnak tartom közszereplőként az ilyen megmozdulásokat. Főleg, ha azok civil kezdeményezések. Remélem nem volt hiába!” – árulta el nekünk Puskás Peti.

Honnan jött az ötlet? Ki keresett meg téged ezzel a projecttel kapcsolatban?
Falkus Zoltán kért fel rá, de nem kellett messze mennie, hiszen szomszédok vagyunk! (mosolyog) Nagyon izgalmas és megtisztelő feladatnak ígérkezett, így azonnal igent is mondtam rá!

Hirdetés

Miért pont a Csillagokra esett választásod?
A Csillagokat egy nagyon nehéz és őszinte pillanatomban írtam. Egy vágyakozás, egy kis kalandozás a létről. Úgy gondoltuk: ez a szám kifejezi azt, amiről szólt a kezdeményezés! Hogy a hallók és a hallássérültek kezet nyújtanak egymásnak.

Mennyi idődbe került megtanulnod a jelelést. Ki segített neked ebben?
Kettő – három nap gyakorlásba telt. Nagyon érdekes élmény volt egyszerre szavakban és testbeszéddel kifejezni az emberi érzelmeket. Zoli, és barátnője segített a tanulásban, illetve a SINOSZ más segítői is.

 

Írta: Hatos Niki. 2012.09.30.

Mondd el a véleményed

Csonka András tériszonnyal sétál a háztetőn! (+videó)

Exkluzív beatbox rögtönzés Non Stop Zsoltival és Barátok közt Balázzsal! (+videó)