Puskás Peti: Remélem nem volt hiába!


Puskás Peti egy nagyon szép együttműködésre mondott igent. Tegnap jelnyelvvel lépett fel a Siketek Világnapja 2012 rendezvényén!


A kiváló énekes egyik legsikeresebb slágerét, a Csillagokat adta elő jelnyelvvel a budapesti Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban. Az alkalom pedig a Siketek Világnapja, valamint a SINOSZ százötödik születésnapja volt.
Fontosnak tartom közszereplőként az ilyen megmozdulásokat. Főleg, ha azok civil kezdeményezések. Remélem nem volt hiába!” – árulta el nekünk Puskás Peti.

Honnan jött az ötlet? Ki keresett meg téged ezzel a projecttel kapcsolatban?
Falkus Zoltán kért fel rá, de nem kellett messze mennie, hiszen szomszédok vagyunk! (mosolyog) Nagyon izgalmas és megtisztelő feladatnak ígérkezett, így azonnal igent is mondtam rá!

Miért pont a Csillagokra esett választásod?
A Csillagokat egy nagyon nehéz és őszinte pillanatomban írtam. Egy vágyakozás, egy kis kalandozás a létről. Úgy gondoltuk: ez a szám kifejezi azt, amiről szólt a kezdeményezés! Hogy a hallók és a hallássérültek kezet nyújtanak egymásnak.

Mennyi idődbe került megtanulnod a jelelést. Ki segített neked ebben?
Kettő – három nap gyakorlásba telt. Nagyon érdekes élmény volt egyszerre szavakban és testbeszéddel kifejezni az emberi érzelmeket. Zoli, és barátnője segített a tanulásban, illetve a SINOSZ más segítői is.

 

Írta: Hatos Niki. 2012.09.30.

Mondd el a véleményed

Csonka András tériszonnyal sétál a háztetőn! (+videó)

Exkluzív beatbox rögtönzés Non Stop Zsoltival és Barátok közt Balázzsal! (+videó)