“A múltat nehéz elfeledni” Egy feltörekvő szombathelyi csapat

Hirdetés


Ígéretes tehetségeknek teret adó sorozatunkban, az
Ikon leszekben ezúttal egy szombathelyi csapatot mutatunk be. A banda tagjai, Kiss Barbi, Őri Dávid és MC Gabox, akiknek az első, bemutatkozó nótája bizony nagyon „ütősre” sikeredett, ezért esett rájuk a választásunk.

 

Hirdetés

Íme a videóklip:

{youtube width=”560″ height=”349″}7zw44uz2ius{/youtube}

 

Mesélnél arról, hogyan kezdődött a kapcsolatod a zenével?

 

Őri Dávid: 4 évvel ezelőtt, mikor először láttam a 8 mérföld című filmet, Eminem főszereplésével, az hihetetlen nagy hatással volt rám! Másnap egyszerre elkezdtem írogatni a zeneszövegeket, persze akkor még nem voltak valami tökéletesek, de most több év után és elképesztően sok gyakorlás után itt tartok, de még mindig hosszú idő áll előttem és rengeteg gyakorlás.

 

MC Gabox: Kiskorom óta a zenével nagyon jó a kapcsolatom, nagyon szeretem a zenét. Szívesen meg hallgatok mindenféle műfajt, gondolok itt, rock, pop, kicsit régebbiek pl: edda, lord éppen amilyen hangulatom van. A zenélést konkrétan 2008 őszén kezdtem el. Akkor volt az életemben egy lány, akivel már régóta együtt voltunk, s mint minden kapcsolatban nálunk is voltak viharos viták. Amikor a kapcsolatunkba beköszöntött egy viharos időszak, akkor éppen Májkee-val barátkoztam, akit a lakótelepről régebbről ismertem. Májkee már régóta zenélt. Hosszas tanakodás után arra jutottunk, hogy is lehetne másképp visszahódítani a kedvesemet, mint úgy, hogy egyenesen „nekimegyünk” a szívének érzelmileg. Először szavakat írogattam, majd összeállt mondatokat, végül a dalszöveg megszületett 2 nap alatt, majd rá aznapra a szám felvételre került. Így hódítottam meg kedvesem szívét újra a dalnak köszönhetően. Akkor nagyon hálás lettem a dalnak, mert olyan valakit kaptam vissza, aki nagyon fontos szerepet játszott az életemben. Ekkor elhatároztam, hogy folytatom, mert a dalnak is lelke van, a dallal tudni kell bánni, érezni kell. Ezek után kezdtem “komolyabban” foglakozni a zenéléssel. Azóta sokféle zenét írtam mindenféle stílusban. Úgy érzem, minden nap fejlődök és jobb leszek. Minden álmom, hogy popénekes lehessek. Szívesen kipróbálnám magam akár egy élő zenei showműsorban is a többi zenész között. Egyelőre most még gyakorlok, és úgy érzem, fejlődöm, s hiszek abban, aki türelmes, annak az idő kinyitja minden kapuját. Szóval bízom benne, hogy fejlődöm, s ahogy egyre jobb és jobb leszek, egyszer majd több ezer ember előtt „tárhatom ki” a szívemet a zenében.

 

Kiss Bambi: Én általános iskola első osztályba kezdtem zenélni. Hetedikes koromig zenei tagozatos voltam és annak vége lett és csak barátokkal énekelgettünk.

 

 

Hogyan születik meg egy ilyen zeneszöveg? Mesélnél magáról az alkotói folyamatról?

 

Ő.D.: Általában valamilyen külső hatás az előzménye a zeneszövegeimnek, mint például egy szakítás, egy összeveszés, vagy akár valami jobb, boldogabb élmény. Ezeket foglalom rímekbe legtöbbször.

 

 

Mennyi időt töltesz a rímekbe faragással?

 

Ő.D.: Ha jön az ihlet, nagyon hamar kiírom magamból az érzéseimet. Volt, hogy 10-15 perc alatt elkészült egy zeneszöveg és volt, hogy kicsit több időbe telt kb. 45 percbe. Általában fél óra alatt el szokott készülni egy zeneszöveg.

 

Kinek szoktad megmutatni először a dalszövegeket?

 

Ő.D: Régebben a barátaimnak mindig megmutattam először, mostanság már csak egy-két közelebbi barátnak.

 

 

Van beleszólása valakinek a dalszövegekbe? Ki szoktad kérni pl. a csapattagok véleményét?

 

Ő.D: Nem szeretem, ha beleszólnak, abba, hogy hogyan írjam meg a zeneszövegeimet, de természetesen a vélemények érdekelnek. Persze, ha nem egyedül készítek zenét, hanem csapatba, akkor mindent megvitatunk közösen.

 

 

Kit tekintesz példaképednek és miért épp őt?

 

Ö.D: Mindenképpen Eminemet! Ha ő nincs, akkor én se tartanék itt! Nekem nagyon tetszik Eminem munkássága, főleg az, hogy saját erőből, a semmiből hova nőtte ki magát. Tiszteletre méltó, amit csinált, csinál.

 

 

MC Gabox: a zenében konkrétan példaképem nincsen, de ha mindenképp választanom kéne, akkor Pataki Attilát mondanám, akinek nagyon szép dalai születtek, amik megfogtak engem és talán ezért őt sorolnám példaképnek, ha kellene , de mondom konkrét példaképem a zenében nincs.

 

Kiss Bambi: Zenei példaképem nincs. Egyetlen példaképem van: anyukám 🙂

 

 

Hogyan jött az összeállás ötlete Barbival és MC Gabox-szal?

 

Ö.D: Hát igazából a Barbit elég régóta, több éve ismerem és már kb. fél éve terveztünk egy zenét, mert tudtam, hogy szépen énekel, de ez akkor több ok miatt nem jött össze. Most ebben a Remény című zenében végre összehoztuk és hát nem akarok elárulni mindent, de még vannak terveink a jövőben.

 

MC Gabox-szal (Nagy Gábor) szintén évek óta ismerjük egymást, vele vannak korábbról is közös munkáink, jò vele együtt dolgozni.

 

Hirdetés

 

Köszönöm szépen az interjút!

Széles Gábor 2012.10.30.

Mondd el a véleményed

Horváth Tomi új klipjében lesz minden…

Álmai színpadán énekel Kullai Timi!