Rajongtak a sztárok A Madagaszkár pingvinjeiért – díszbemutató és kritika

Hirdetés

 

November 24-én, hétfő kora este tartották “A Madagaszkár pingvinjei” díszbemutatóját, melynek apropóján a mozi előterében valóságos játszóházat alakítottak ki a gyerekek számára. Olyan hírességek is megjelentek családjukkal az ominózus eseményen, mint Ada, a Belmondo frontembere – Czutor Zoli, Harsányi Levente, Oláh Gergő, Wolf Kati, Ganxsta Zolee, valamint a pingvinrajongó Palvin Barbi is.

BAL_0215

Hirdetés

 

BAL_0224

 

BAL_0231

 

BAL_0235

 

BAL_0243

 

BAL_0246

 

BAL_0254

 

BAL_0259

 

BAL_0260

 

BAL_0271

 

BAL_0273

 

BAL_0275

 

BAL_0276

 

A Madagaszkár Pingvinjei az egyik kedvenc rajzfilmem, sosem fogom megunni őket. Imádom a benne szereplő karaktereket, mind-mind szeretnivaló személyiségek. A vicces pingvinek közül különféle tárgyakat állandóan felköpködő Ricó áll legközelebb a szívemhez, érte egyenesen odavagyok. A Nickelodeon sorozatának első részét apukámmal láttam, sőt, elárulom, hogy függő vagyok: mielőtt elindultam a moziba, ma délután is az ő kalandjaikat néztem.”– mondta nevetve Barbi. „Az otthoni szobámban kiemelt helyen tartom a plüss Julien királyomat, amit karácsonyra kaptam néhány éve.” – mesélte a gyönyörű szupermodell, aki SpongyaBobért is rajong: korábban elárulta, hogy legtöbbször a Nickelodeon jólelkű szivacsát ábrázoló ágyneműben hajtja álomra a fejét.

BAL_0267

 

BAL_0269

 

 

Mint ahogy az várható volt, a filmre hatalmas volt az érdeklődés, hisz a Madagaszkár trilógiából megismert pingvinek igazi kis kedvencekké váltak nemcsak a gyerekek, de szüleik szemében is. Nem meglepő tehát, hogy teltházas volt a vetítés.

madpingvinpic01small

A történet egészen a kezdetektől indul, mikor is kedvenceink a többi pingvinnel egyetemben menetelnek a havas tájban bele az ismeretlenbe. Ám egy gazdátlanul guruló tojás felkelti Kapitány, Kowalski és Rico figyelmét és fittyet hányva a többség véleményére – miszerint elég, ha cukik és tudatlanul menetelnek a többiek után – megmentik, melyből később maga a kis Közlegény bújik elő. Így válnak egy családdá ők négyen. És innentől kezdve valódi problémamegoldó csapattá válnak, amolyan autodidakta módon oldanak meg olyan, pingvin számára lehetetlennek tűnő feladatokat, mint például különböző járművek használata. A sokszor csak a szerencsének köszönhető sikertől fűtött négyest azonban egy profi bűnüldöző szerv veszi szárnyai alá, akik olyan hiper-szuper kütyükkel vannak felszerelkezve, amilyenekkel még James Bond sem. Mivel Kapitány és a többiek megszokták, hogy a maguk urai, így erős rivalizálás alakul ki a két csapat közt, melynek eredménye egy kalamajkákkal fűszerezett “csapatmunka” lesz, mely mégtöbb poénnak enged teret. De mivel meséről van szó, az olyan tanulságok sem maradhatnak el, mint: együtt könnyebb és közös erővel minden sikerülhet; nem az a fontos, hogy nézel ki, az a lényeg, mit teszel.

madpingvinpic06small

A pingvinek önálló egész estés története eléggé vicces és spontán ahhoz, hogy még a nagyobb korosztályt is meg tudja nyerni magának. Ömlenek a poénosabbnál poénosabb jelenetek, ráadásul a magyar szinkron ismét nagyszerű lett, köszönhető ez főleg Reviczky Gábornak, aki Kapitánynak kölcsönzi immár negyedszerre hangját, valamint Kerekes Józsefnek, aki ismét Kowalskit szólaltatja meg.

A DreamWorks Animation újra egy szemkápráztató mesével rukkolt elő, ami az elejétől a végéig kacagtató elemekkel tarkított, akciódús és megtekintése nem kizárólag gyerekeknek ajánlott.

madpingvinpic14small

A Madagaszkár pingvinjei

Hazai bemutató: 2014. november 27.

6 éven aluliak számára nem ajánlott

Forgalmazza: InterCom

madpingvinposter01small

 

Fotók és kritika: Bártfai Balázs, 2014. 11.25.

Mondd el a véleményed

Fantasztikus volt – exkluzív képek a Total Dance Festival-ról

Ezrek fagyoskodtak a lakásukban