Roll Up The City – Köles Eliza-interjú

Hirdetés
Két érdekes videó is napvilágot látott mostanában Köles Elizával kapcsolatban. Az énekesnő –  aki több, mint másfél éve a Kanári-szigeteken található Lanzarotén él –  egyrészt GDP-vel közösen egy nagyon különleges képi világú videóval jelentkezett, másrészt pedig egy egyáltalán  nem szokványos karanténos edzésvideót vágott össze. Ennek apropóján beszélgettünk.

 

 

Mesélsz nekem a Roll Up The City kapcsán?

 

Hirdetés
A Roll Up The City koncepciója alapvetően Görögh Dániel fejéből pattant ki. Dani nagyon régi barátom és zenésztársam, a saját zenekarom trombitása volt éveken keresztül, azóta pedig a világot járjuk trióban, pár hónapja pedig az a megtiszteltetés ért, hogy a saját induló projektjében is számított rám, mint szövegíró és énekesnő, jelen esetben rapper. 🙂

Hogy élted meg a forgatást?

 

A videoklip forgatásban sajnos nem tudtam részt venni, ugyanis én 4000 km-re voltam Budapesttől, amikor rögzítették az anyagot.

 

Milyen volt az alkotói folyamat?

 

 
Az internet korában már nem létezik földrajzi határ, ha közös munkáról van szó. Én több mint másfél éve a Kanári-szigeteken, azon belül is Lanzarotén élek és zenélek. A párommal berendeztünk itthon egy stúdiót, ami nagyban megkönnyíti a hasonló jellegű munkáimat. A Roll Up The City ugyanígy készült. Daniék elküldték a zenei alapot, amire én papagájcsipogás közben megalkottam a szöveget és rögzítettem. 

 

Totál más téma, de honnan jött a QUARANTINE WORKOUT videó ötlete?

 

 
Egy sima edzésnek indult a kedves szomszédunkkal, aki közölte velünk, hogy szeretné, ha rögzítenénk róla egy sima kis videót, hogy aztán megmutathassa az Amerikában élő sógornőjének. Kamerával a kézben mi pedig úgy döntöttünk, hogy valami izgalmasabb videót vágunk össze az alapanyagokból. 

 

Ez utóbbit hol vettétek fel?

 

Lanzarotén az udvarunkon, mivel itt Spanyolországban jelenleg pénzbírság jár, ha elhagyod a lakhelyedet nyomós indok nélkül.

 

Miért csak hajszál híján 1 perces lett?

 

 
Ez nem volt tudatos részünkről, igyekeztünk tömör és dinamikus jeleneteket összevágni. De nagyon sokat nevettünk az utómunka alatt!

 

Az egyik, idén március 15-én közzétett videód alatt  ígérted,  hogy készül egy új korong, ez hogy áll, mikor lesz lemez? S lesz fizikai lemez is?

 

 
Ez így van, készülünk a másodikkal. A lemezt nagy valószínűséggel itt kint fogjuk összerakni, viszont a gyártás Magyarországon készül. A vírus most mindent lelassított, de igyekszünk lehetőségeinkhez képest elkészülni vele még ebben az évben. Magyar nyelvű dalokat írunk, mert azt vettem észre, hogy ha magyarul énekelek, a szívem egy picit jobban megnyílik. 

 

Milyen  a Kanári-szigeteken? Kaphatnánk egy kis élménybeszámolót? 

 

Jelenleg másfél éve kint élünk a párommal és zenélünk. Aki követi a Lizi&Marci Facebook oldalt, betekintést nyerhet a kinti életünkbe. Nem igazán szokványos, valóban egy csodás szigeten élünk, de ugyanúgy szeretjük Magyarországot is, és ha úgy alakul, szívesen hazaköltözünk. Ez a mostani helyzet sok mindent átrajzol, meglátjuk hogyan tovább. Egy biztos, a zene és az alkotás velünk marad amíg csak lélegzünk! 

 

Mondd el a véleményed

Tóth Andi: “Én a két véglet között vagyok”

Before Sunday – Devil – music video premier