Rózsa Gyuri vetélkedőmester zenekart ihletett (GRB lemezajánló)

Hirdetés

Hirdetés
GRB_Radio_cover

Új lemezzel jelentkezik a GRB. A zenekar nevét Rózsa György korábbi hazai  vetélkedőmester (Kapcsoltam!,Leg…leg…leg… ,Még ilyet!, Ki marad a végén?, stb. mára ikonná vált műsorvezetője ), legendás televíziós személyiség ihlette, ezt fordította át a csapat  angolra, s toldotta meg a Band szócskával, így alakult ki a teljes név: George Rose Band. A banda első kiadványa, amely a keresztségben a Kék címet kapta, még 2007-ben került ki a lemezboltok polcaira, s a korong akkora sikert aratott, annyira szerették a hallgatók, hogy több száma is a Mahasz Single Track listájára rákerült.

A csapat második kislemeze, a Rózsaszín 2011-ben látott napvilágot. A folyamatos rádiójátszást azonban csak a  harmadik kiadvány, a Névtelen hozta meg a zenekarnak, amely több héten át vezette a Mahasz Single listáját  A zenekar felállása átalakult, ennek következtében a következő EP-jük, a Szabadon vendég énekesnőkkel –Antal Adriennel és Láng Zsófivalkészült el.  Erről a korongról a  Wild side bébi c. dal rádiós ismertségre tett szert.

Hirdetés

A zenekar 2016 elején, Kiss Szilvia énekesnő csatlakozásával nyerte el jelenlegi felállását, Szilvin kívül Selmeczi Péter (gitár), Markó János (dob), Medgyesi János basszusgitár és Kis Tibor Sztivi (gitár) alkotják a csapatot, amely garázspop-zenekarként azonosítja önmagát.

A banda legújabb lemeze Rádió címmel 2016.június 10-én jelent meg.Ennek apropóján ültünk le egy rövid beszélgetésre.

A Rádió c. lemeznek miért ez a címe?

A dal édesapámnak állít emléket, aki mindig rádiót hallgatott. A mondanivaló az élet szeretete, a zaj, ami az életet jelképezi és az, hogy a zene mindenen átsegít. Akár zenészként, akár hallgatóként, a rádió soha nem fog kimenni a divatból.
Miért különleges a lemez?

Azért, mert ez a korong egy megújult zenekar lemeze. Mert nincs még egy garázspop zenekar az országban. Kiemelendő Kiss Szilvia hangja, aki megéli és előadja a dalokat, nem pusztán elénekli. További érdekesség Sztivi (aki a Hiperkarma és a Biorobot zenekarokból lehet ismert) játéka, aki szólógitárosként új színt hoz a garázspop hangzásba. A dalok érettek és könnyedek, mélyek és játékosak egyben.

Mit kell tudni a lemezborítóról?

A lemezborító Tar Violetta festőnő alkotása, kifejezetten a rádió témára festette a képet. Ez lett befotózva lemezborítónak.

Mondd el a véleményed

A Bohemian Betyars zengeti a VOLT Nagyszínpadát

Nézd élőben a Vad Fruttik buliját a Divatikonon