Sági Szilárd és párja nagyon bizakodik

Hirdetés

PETESEJT LESZÍVÁS

A leszívás előtt Szilvi nagyon izgult, hogy termelődött-e petesejtje a stimuláció hatására és ezekből mennyit sikerül majd megtermékenyíteni. Örült viszont annak, hogy nem kell több injekciót beadnia magának.

A petesejt leszívás előtt egy balatoni túrán voltak Szilárddal, ahol nagyon jól érezték magukat, elterelte kicsit a figyelmüket az előttük álló fontos eseményről, így talán kevésbé izgultak az beavatkozás miatt. Bár túra közben is folyamatosan ott motoszkált Szilvi fejében a gondolat, már csak azért is, mert a tüszőrepesztő injekciót nagyon pontosan 21.00-kor kellett beadnia és kicsit izgult, hogy időben visszaérnek-e majd addigra a szállodába.

Hirdetés

– Éppen az old timer verseny díjátadóján voltunk, mikor elérkezett az injekció beadásának ideje, így kimentem a díjátadóról és kénytelen voltam a szálloda pelenkázójában megejteni a dolgot – meséli Szilvi.

A petesejt leszívás olyan, mint egy kisebb műtét, amit altatásban végezett el Dr.Vereczkey Attila a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet főorvosa.

Főorvos úr a műtét után tájékoztatta Szilviát arról, hogy 16db petesejtet sikerült leszívni ami nagyon szép eredmény Vereczkey doktor elmondása szerint.

– Szilárd elkísért a klinikára, de csak addig tudott velem maradni, amíg kitoltak a műtőből. A kedvenc virágommal, fehér tulipánnal várt rám, amíg bent voltam, de aztán el kellett sietnie dolgozni. A beavatkozást követően már 2-3 óra pihenés után haza is lehet menni. Általános aggodalmat váltott ki a klinikán, mikor kiderült, hogy egyedül akarok hazavezetni, de végül nem volt semmi gond – emlékszik Szilvi a punkció napjára.

Másnap értesültek, hogy a 16-ból 12 petesejt termékenyült meg, ami nagyon jó eredménynek számít.

Sági Szilárd és párja Soós Szilvi

TRANSZFER

Dr. Vereczkey Attila az embrió visszaültetés reggelén a beavatkozás előtt fontos konzultációra várta a Sági házaspárt. Nehéz kérdésben kellett döntést hozniuk. Ezen a konzultáción kellett ugyanis dönteniük arról, hogy a megtermékenyített petesejtek közül hányat szeretnének visszaültetni? Szilvia és Szilárd 4 embrió lefagyasztását és kettő visszaültetését kérték.

– A beültetés viszonylag egyszerűen történik, műtőben végzik, de olyan mint egy nőgyógyászati vizsgálat, majdnem olyan hosszú is, nem fáj, nem altatnak, nem érzéstelenítenek -magyarázza Szilvia.
Mivel a visszaültetés is nagyon steril körülmények között zajlik, ezért az a legjobb, ha minél kevesebben vannak jelen alatta, így Szilárd sem volt bent a műtőben.

A beültetés közben ultrahangon, a monitoron lehet látni végig, ahogy az orvos felhelyezi a katétert. Szilvi számára nagyon megható volt látni a két kis fényes pont – a megtermékenyített petesejtek – útját, amelyekből talán hamarosan új élet születhet.

Szilvi elmondta, hogy a barátnőjének is volt lombikja, így tudott róla mi hogy fog történniés persze a klinikán is részletesen elmondják, hogyan zajlik a folyamat.

Elmondta azt is, hogy most a beültetés után pihennie kell, feküdni, és ami a legfontosabb, nem idegeskedni. De azt azért ő sem tudja megállni, hogy közben ne olvasgasson a neten arról, hogy másnak milyen tünetei vannak, gyakran nézeget fórumokat, de mindig megbánja, mert annyi az ellentmondásos és szakmailag nem helytálló információ, hogy csak felidegesíti magát rajta. Ezért mindig megfogadja, hogy nem olvas többet ilyeneket, inkább azt a relaxációs hanganyagot hallgatja, amelyet a Versys Klinika pszichológusa, Higi Vera készített számára kimondottan az embrió beágyazódásának időszakára.

Mondd el a véleményed

Eva Longoria becsődölt?

Az esküvőszervezés 10 aranyszabálya