Salvador Dalit is a Star Trek ihlette!

Hirdetés

 

StarTrek hét a ParamountChannel műsorán

 

Hirdetés

A kultikus tudományos-fantasztikus sorozat kedvelőinek a lehető legjobban indul a május: a ParamountChannel ugyanis Star Trek héttel kezdi a hónapot. Kirk kapitány és Spock kalandjait délutánonként idézhetik fel a nézők a legújabb film, a Mindenen túl július végi mozi premierje előtt. Addig is, íme, néhány igazán fanatikus Star Trek jelenség!

Hirdetés
star_trek1

Ben Stiller, a rajongó

Kevesen tudják a híres amerikai színészről, hogy megrögzött Star Trek rajongó – Ben Stiller önmagát csak Trekkie-neknevezi a sorozat címe után. A filmsztár egyébként pár pillanat erejéig megjelent az 1996-os Star Trek filmben, és saját cégét Red HourProductions névre keresztelte az 1967-es sorozat első évadának 21. epizódja után.

 

Képzőművészeti alkotások

A legfanatikusabb Star Trek rajongók nehezen tudják kivárni a következő rész megjelenését. Sokat foglalkoztatja őket a történet, és ha a rajongás némi kreativitással is társul, akkor meglepő alkotások születnek. Így történt ez abban az esetben is, amikor kitűnő művészi érzékkel megáldott rajongók a Star Trek szereplőit beleszőtték például Salvador Dali olvadó órákat ábrázoló festményébe, vagy a Beatles híres, AbbeyRoad című album borítójába.

 

Star Trek esküvő

A rajongók számára már-már természetes, hogy életük szinte minden részét átszövi és meghatározza fanatizmusuk tárgya –és bizony ez akkor sincs másképp, amikor örök hűséget fogadnak egymásnak. A galaktikus, Star Trek esküvőre vágyóknak nincs más dolguk, mint hogy elrepüljenek Vegasba, ahol az USS Enterprise hajóhídján mondhatják ki a boldogító igent ferengi és klingon tanúk jelenlétében. A filmben feltűnt jelmezek kikölcsönözhetők, a pár pedig a csillagflotta egyenruháját is magára öltheti.

 

Dollárhack

A kanadai fanatikusoknak jutott eszébe, hogy Spock képére alakítsák át a pénzeken szereplő híres emberek portréját. Így történt ez például Kanada hetedik miniszterelnökét, a Sir WilfridLauriert ábrázoló bankókkal is. Az eredeti és mosolyogtató ötlet azonban a Kanadai Nemzeti Banknál nem aratott osztatlan sikert: a Trekkie-ket közleményben kérték, hogy vessenek véget a bankjegyek átalakításának.

 

Star Trek otthon is!

Az ötvenes éveiben járó LianRainville már kislánykora óta nagy rajongója a Star Trek sorozatnak. A hölgy fanatizmusát mi sem bizonyítja jobban, minthogy rengeteg pénzért saját pincéjét az Enterprise űrhajó belső terének képére alakíttatta át.

 

 

Star Trek 7. – Nemzedékek május 3-án (kedden) 14:10-től,

Star Trek 8. – Kapcsolatfelvétel május 4-én (szerdán) 14:20-tól,

Star Trek 9. – Űrlázadás május 5-én (csütörtökön) 15:15-től

Star Trek 10. – Nemezis május 6-án (pénteken) 14:15-től

 

a ParamountChannel műsorán, a Viacom csoport filmcsatornáján!

 

Mondd el a véleményed

Öt érdekesség a Hajsza című sorozatról

Sztárok cukrászszerepben