Az acai bogyót sokan a „brazíl szuperbogyóként” emlegetik, mert egyszerre gyümölcs és esszenciális zsírsavakban gazdag olajos termés, így egészen más tápanyagprofilt ad, mint a legtöbb bogyós gyümölcs. A Mannavita 100%-os Acai gyümölcslé a leírások szerint tiszta, sűrű acai velőből készül, nem koncentrátumból, nem hígítva, hozzáadott cukor és tartósítószerek nélkül, vagyis egy palackban Brazília esőerdeinek lila „életereje” érkezik az asztalodra. Az acai bogyó különlegessége, hogy a bogyósok között kiemelkedően magas az antioxidáns-tartalma, miközben értékes növényi zsírsavakat, rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, ezért egyszerre számít „szépségitalnak”, energizáló szuperitalnak és sejtfiatalító koktélnak. Ha szeretnéd megnézni a Mannavita acai ital termékét, kattints ide: Mannavita 100%-os Acai gyümölcslé – összetevők és rendelés.
Mitől különleges az acai a bogyósok között?
Az acai bogyó sötétlila színét nagy mennyiségű antocián és egyéb polifenol adja, amelyek erős antioxidánsként a szabadgyökök semlegesítésében, a sejtek védelmében és az érfalak állapotának megőrzésében játszhatnak szerepet. A leírások az acait úgy jellemzik, mint egy olyan gyümölcsöt, amelynek ORAC-értéke (antioxidáns-kapacitása) a legmagasabbak közé tartozik, ezért különösen kedvelt azok körében, akik az öregedés látható és láthatatlan jelei ellen szeretnének természetes módon fellépni. A bogyó jelentős mennyiségben tartalmaz rostokat, E-vitamint, B-vitaminokat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, valamint egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat, köztük omega-9 és omega-6 zsírsavakat, amelyek a szív- és érrendszer, az idegrendszer és a hormonháztartás szempontjából is értékesek lehetnek. A Mannavita 100%-os gyümölcslé koncepciója az, hogy ezt a komplex tápanyagcsomagot adalékmentes, direktlé formájában juttassa be, így a poharadba gyakorlatilag a bogyó sűrített esszenciája kerül. Részleteket itt találsz: Acai szupergyümölcs-ital – Mannavita 100%-os gyümölcslevek között.
Hogyan építsd be, ha a maximumot szeretnéd kihozni belőle?
Az acai gyümölcslé általában sűrű, pürészerű állagú, kifejezetten karakteres, enyhén földes, gyümölcsösen savanykás, mégis bársonyos ízű ital, ezért sokan nem magában, hanem vízzel vagy más gyümölcslével hígítva isszák. A 100%-os direkt szuperlevek esetében általános ajánlás, hogy napi 30 ml körüli mennyiség már érezhető antioxidáns- és mikrotápanyag-löketet ad, amit lehet egyszerre, „shotként” vagy két részletben elfogyasztani; egy üveg így nagyjából két hétre elegendő, ha következetesen fogyasztod. Az acai ital különösen reggel vagy délelőtt lehet jó választás, amikor a szervezetednek energia- és mikrotápanyag-boostra van szüksége, de edzés előtt vagy után is sokan isszák, mert a bogyó szénhidrát-, rost- és zsírsav-tartalma egyszerre adhat gyors és tartósabb energiát.
A Mannavita 100%-os gyümölcsleveit általában hűtve, felrázva ajánlják fogyasztani, mivel a gyümölcshús egy része leülepedik az üveg aljára, és tartósítószer hiányában fontos a hűtőlánc betartása a felbontást követően. Az acai bogyóval kapcsolatban gyakran emelik ki, hogy rendszeres fogyasztása nem csupán a bőr feszességére és a vitalitásra lehet jó hatással, hanem a keringés, az immunrendszer és az idegrendszer támogatásában is szerepet kaphat, így egy szépség- és energiacélú, komplex „lila szuperitalként” illeszthető be a napodba. Ha úgy érzed, ideje egy látványosabb, mégis természetes belső frissítésnek, érdemes adni egy esélyt a Mannavita 100%-os acai italnak a gyümölcslevek között: Mannavita 100%-os szupergyümölcs-levek – keresd az acait.