Soha ne mondd hogy soha Pitti Katalin előadásában

Hirdetés

 

Szentesen is járt a Soha ne mondd, hogy soha

2014 Július 24-én a Szentesi Szent Anna Templomban Anna napi hangversenyén Pitti Katalin és tanítványai megható szereplése hagyott nyomot az emberek szívében. A koncert érdekessége a  jeltánc műfaj megjelenése volt.

000.JPG

Hirdetés

Szentesen, a Szent Anna Templomban július 24-én rendezték meg, a már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Anna napi hangversenyt ami idén is sikert aratott. A zsúfolásig megtelt templomban színvonalas repertoárt adtak elő a fellépők.

1.jpg

Dr. Gruber László, a Szent Anna Egyházközség plébánosa köszöntötte a megjelenteket, és szeretettel invitálta a jelenlévőket a Szent Anna templom búcsú ünnepére, melynek főcelebránsa és ünnepi szónoka Ft. Snell György, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke lesz.

00.JPG

A koncerten a műsort prof. dr. Homoki Nagy Mária vezette, versekkel, bibliai idézetekkel kiegészítve minden művészt bemutatott a dalok előtt.

4.JPG

A programban fellépett Berkes János érdemes művész aki mindent megtett hogy megdobogtassa az asszonyok szívét és lelkét , Pitti Katalin, Liszt-díjas, érdemes művész csodás hangjával elkápráztatta a közönséget, Hegyi Anikó, operaénekes, Nagy Johanna és Németh Márton énekművészek tehetségek és színes színfoltjai voltak az eseménynek.

Hirdetés
2.jpg

Továbbá, Botlik Lajos és Rácz József trombitaművészek, Takács Gabriella fuvolaművész Hegedűs Valér zongoraművész, Nagy János, orgonaművész, Kállai Erzsébet és Cserményi Zsombor Pitti Katalin növendékei, Kovács Péter, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola, hazai és nemzetközi ifjúsági tuba versenyeket nyert növendéke.

5.JPG

A hagyományos hangversenyen, „hagyományosan” jó színvonalú előadást hallhatott a közönség, kiemelni azért sem lehet külön senkit, hiszen mindenki a tőle elvárható maximumot adta. És mivel többségük szentesi származású, így ez szinte természetes is lenne, de azért érezte a közönség a fellépők többlet-teljesítményét, és ezt vastapsokkal honorálta.

6.JPG

A koncert érdekessége volt Pitti Katalin közös előadása a fogyatékossággal élő Napsugár Annával, aki a siketek jelnyelvén keresztül „énekelt együtt, jeltáncolt” a művésznővel. Egy új műfaj „jelent meg” Szentesen, a jeltánc, amely – az általa átadott érzés- és gondolatvilágával – még inkább felerősítette az áriák mondanivalóját.

3.jpg

Itt látható Pitti Katalin énekével és Napsugár Anna dalszövegével(jeltáncával) és Kaszás Péter zeneszerelésével premierben duóban elsőként énekelt Soha ne mondd hogy soha nagy sikerű dal.

 

https://www.youtube.com/watch?v=N2SnuWFkN-g

 

Az egyes bemutatók egyenként is nagy sikert arattak, de a finálé után ahol a Vegyeskar és a szólisták együtt szerepeltek Wolf Péter: Ave Maria dallal felállva, vastapssal köszönte meg a közönség a szervezést, valamint az előadás élményét.

 

Majd zárásként közösen elénekelték az Erdő mellett estvé lettem népdalt amit hazavihetett a közönség.

 

Cikk és fotó:

Napsugár Anna és Scharek János

Mondd el a véleményed

Fiorella – 93. rész

Baktérium a kórházi vízben