Sokan és vidáman koccintottak a Magyar Bor Napján a Vajdahunyadvárban

Augusztus 28-án, szombaton gyorsan vonultak a felhők a Vajdahunyadvár felett. A hangulat azonban egy kicsit sem volt borús.

Sokan érkeztek a közös koccintásra ezen a délutánon, hisz semmi nem tarthatta vissza a magyar bor lelkes kedvelőit attól, hogy részt vegyenek a jóhangulatú rendezvényen. Ez volt a Magyar Bor Napja 2021. évi eseménye a Mezőgazdasági Múzeum Hunyadi udvarán. Poharak koccantak csendülve, mosolygó arcok mindenütt. Itt valóban érezni lehetett az összetartozás erejét.

A nagy, közös koccintást sorsolás követte, ahol a rendezvényen kiállító borászatoktól lehetett borokat nyerni. Valamennyi borászat ajánlott fel borokat, s a közönség soraiból számosan örülhettek az ajándékoknak.

Számos borvidékünk ismert és kevésbé ismert borászatai mutatták be boraikat ezen az eseményen a Vajdahunyadvár történelmi falai között. Külön színfolt volt külhoni magyar borászatok közül a szerbiai Tonkovics Borászat bemutatkozása.

Különleges ízelítővel találkozhattak az érdeklődők a sajtos pultnál, de volt itt HÍR védjegyes derelye és egyéb finomságok is a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai együttműködésének és az Agrárminisztériumnak köszönhetően. A közel harminc kiállító borait és egyéb termékeit kóstolva arra gondolhatott a borkedvelő látogató, hogy jó volt itt lenni, beszélgetni borral a kézben a barátokkal a kellemes környezetben. De jó lenne, ha nem kellene még egy évet várni a következő hasonló együttlétre.

 

Mondd el a véleményed

Közönségtalálkozót tartottak a Mintaapák sorozat szereplői

Virágzó szerelem 1. évad 31. rész Life Tv