Spanyol olivabogyót kóstoltak a sztárok


A spanyol olivabogyó nem csak egészséges, de finom is. Ez derült ki a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol az Iberostar séfje Miguel Millera Sági Szilárd gasztrokibiccel közösen készített ízletes marinádokat. Az eseményen részt vett Tatár Csilla is, aki megmutatta, hogy nem csak a képernyőn, hanem a konyhában is otthonosan mozog. Nagy Adri, Iszak Eszti, Dukai Regina, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi és az Apolló 23 tagjai is belekóstoltak a spanyol ételkülönlegességekbe.

A rendezvényről készült képek itt!

Izgalmas olivabogyó marinádokat készített hazánk legjobb spanyol szakácsa és Sági Szilárd, aki szintén Spanyolországban tanulta ki a konyhaművészet titkait.

„Négy évet éltem Spanyolországban, amit abból az időszakból a legjobban hiányolok, az a nagy vásárcsarnok, ahol körülbelül
5 méter hosszan csak különböző olivabogyók voltak a standokon, némelyik már bekeverve, így egyből a szívemhez legközelebb állót tudtam kiválasztani – mesélte Sági Szilárd. – Azért örültem ennek az eseménynek, mert megmutathattam, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezeket a finom ételeket. Most magyaros ízekkel szemléltettem, hogy a spanyol olivabogyó számtalan módon variálható. Némi érzékkel bárki hozzátehet bármit, ami a keze ügyébe kerül, ezt a könnyű ételt nem lehet elrontani” – tette hozzá a gasztrokibic, aki eseményen sokhagymás-tökmagolajos és mangalicás-bazsalikomos marinádokat készített.

A rendezvényen a hazai sztárvilág színe-java megkóstolta a spanyol olivabogyóból készült ételkülönlegességeket és döntött úgy, hogy kalóriadús snackek és chipsek helyett inkább a spanyol bogyót választja, ha nassolásra vágyik. Iszak Eszti, Nagy Adri, Baricz Gergő, a Nyári lányok, Vastag Tomi, az Apolló 23 és Dukai Regina közösen próbálták ki a helyszínen készült ételeket, utóbbi ráadásul ki is próbálta magát a marinád készítés művészetében: Regina önként jelentkezett, hogy segítsen Sági Szilárdnak és Miguel Millerának a finomságok gyártásában.

Az esemény végén Tatár Csilla, – aki híres arról, hogy nem tart otthon egészségtelen ételeket -, Szilárddal közösen készítette el a magyaros alapanyagokkal felturbózott marinádokat.

„Rólam tudni lehet, hogy soha nem tartok a konyhámban egészségtelen dolgokat, például chipset – mesélte Tatár Csilla. – „Főzni viszont nagyon szeretek, sokszor rendezünk vacsorát a barátainknak, amihez a spanyol olivabogyó nagyon praktikus. Gyorsan elkészül és előételként szoktuk nassolni, miközben beszélgetünk és borozgatunk, ami a bogyóknak hála, nem száll a fejünkbe. – tette hozzá Csilla, akitől azt is megtudtuk, hogy a kedvenc olajbogyója az, amelyiknek mandula van a közepén, és hogy azért imádja a gyümölcsöt, mert mindig a nyarat juttatja eszébe.

A közös főzés után a sajtótájékoztató résztvevői felszabadult mediterrán hangulatban kóstolták végig a legjobb spanyol olivabogyóból készült marinádokat.


Katt! A sajtótájékoztatón készült képeket itt tudod megnézni!

Forrás: RedLemon
Fotók: Kaszás Bence

Mondd el a véleményed

Újra Kozmix a házban! Akár a V-Technek is adnak dalokat! (+videó)

Apollo23 – Amíg René diétázik, addig Tomi fagyiba harap! (+videó)