Szárnyak – vadonatúj klip a Kultúrkörtől (klippremier)

Kultúrkör Szarnyak
Kultúrkör Szarnyak

 

Kultúrkör
Kultúrkör

Szárnyak címmel vadonatúj klippel jelentkezik a Kultúrkör, amelyet az online magazinok közül a Divatikon olvasói tekinthetnek meg először.


Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat? Ti hogy éltétek meg belülről?

Rátaláltunk egy külföldi beatmakerre, aki nagyon különleges és minőségi alapokat csinál. Ebből az egyik – a Szárnyak alapzenéje – kifejezetten egyedi volt. Mai napig nem tudjuk pontosan, hogy ez most rap/pop instrumentál vagy filmzene. Kicsit olyan, mintha az ember egy James Bond filmben lenne. Tudtuk, hogy nagy kihívás lesz. Teljesen szokatlan az alap lüktetése is. Azt hiszem, ezt a zenét vettük fel a leghosszabban (7 órán keresztül) és ezt kevertük a legtöbb ideig. Megláttuk azt a lehetőséget, hogy ezzel a zenével esetleg a magyar könnyűzenei világba egy egyedi stílust hozzunk. Ilyen alapzenére, ha jól tudom, itthoni viszonylatban nem nagyon készülnek zenék. Elkezdtünk gondolkozni, milyen témára írjuk a dalt. Így jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a klip arról szólna, hogy házhoz visszük a zenét. Onnantól kezdve azt kellett kitalálni, hogy kikhez visszük el. Nyilvánvaló volt, hogy széles korosztályt választunk, fiataloktól a középkorosztályon át az idősekig, hogy minél változatosabb legyen az anyag. Aztán egy kutya is belekerült. Hogy mondjam, az igényes humor a vesszőparipánk, amely minden zenénkben felbukkan. Erre húztunk rá még két plusz szálat; egyrészt, hogy idegeneket szólítunk le az utcán, felvesszük a reakciójukat, s ha beleegyeznek, belekerül majd a klipbe. Másrészt, hogy válasszunk ki három olyan előadót a rap/hiphop szcénából, akiket mi magunk is hallgattunk/hallgatunk, s hozzájuk is vigyük el a zenét. Így kértük fel Bigmeket (TheShowCrew), Bomot (DSP) és NB-t (NB Zenekar), hogy ugorjanak be egy cameo-ra a klipbe. Szívesen vállalták a forgatást, ami azért volt nagy öröm számunkra, mert jó volt látni, hogy velünk, kezdő csapattal ilyen segítőkészek ezek a srácok.

Hol forgattátok a klipet, és milyen volt a forgatás?

Elég izgalmasan indult. Az első forgatási nap után, ami sikeresen zárult, karanténba került az egész csapat, így nem tudtuk folytatni a munkát, és csúsztatni kellett a forgatást. Mikor mindenkinek meglett a negatív tesztje, újult erővel nekiláttunk a második napnak. Az első helyszínen adódott egy kis technikai probléma, amit végül sikerült orvosolni, ezek után már gond nélkül folytathattuk a munkálatokat. Felejthetetlen, és egyben megtisztelő élmény volt nevesebb előadókkal dolgozni, számunkra ez egy nagy szó!Összesítve egy nagyon jó hangulatú forgatás volt, jó volt látni, hogy a problémák ellenére is csapatként tudtunk működni, és sikeresen végigcsináltuk, amit elkezdtünk.A videóklipet 2 városban forgattuk, Szegeden és Budapesten. Próbáltunk kicsit kitörni a városunkból, és más lehetőségeket is megfogni. Szegeden a legfőbb helyszín a Széchenyi tér volt, illetve a Kárász utca. Budapesten pedig olyan színtereket kerestünk, amik passzolni fognak a klip hangulatához, színvilágához. A Váci utca tökéletes volt ebből a szempontból, illetve a földalatti aluljárója is, mert elég egyedi. Az egyik szóló részben egy omladozó utcarész látható, amire azért esett a választás, mert ott találtunk parkolót és közel volt az autóhoz. A lakásokban felvett vágóképek pedig magánlakásoknál történtek, és ezúton is szeretnénk megköszönni azoknak, akik segítettek a videó létrejöttében!

Ti hogy élitek meg ezt a lehetetlen helyzetet, ami a zeneiparban kialakult?

Sajnos a covid – helyzet minket is megérintett, ahogy mindenki mást is. A forgatásokat sajnos nehezebben tudjuk kivitelezni. Mivel a Szárnyak c. klippben sok helyszínen megfordultunk, aránylag sok emberrel találkoztunk, így fokozottan oda kellett figyeljünk a járványügyi előírásokra. Jelenleg a koncertek elmaradása nem érint minket, mert egyelőre feltörekvő csapat vagyunk. Abból a szempontból viszont nehéz, hogy nem lehet bulikat tartani, mert szeretnénk kipróbálni magunkat, és fellépések nélkül nehezebb szerintünk feltörni a mai világban. Próbáljuk a helyzetet úgy kezelni, hogy a legtöbbet ki tudjuk hozni belőle, de a magánéletben azért akadtak olyan problémák, amik okoztak némi fejtörést.

Mondd el a véleményed

Megjelent Bedő Imre új könyve, a Teremtő tűz – a férfimotiváció könyve

Szép novemberi versek