Szárnyal a Dirty Led Light Crew csoport

Hirdetés

A Hungary’s Got Talent győztes csapata, a Dirty Led Light Crew ámulatos high-tech produkciója teljesen levette a lábáról az egész Országot. A győzelemmel valóra vált a társulat legnagyobb álma, saját bevallásuk szerint az első hely nélkül nem is lett volna értelme, hogy elinduljanak az RTL Klub tehetségkutatóján. A csapat fontosnak tartja a jótékonyságot, és hogy segítsék városukat, Sopront. Valamennyien gyermekkoruk óta táncolnak. A Dirty Dance Sopron Egyesület felnőtt csoportjának a tagjai, többen alapító tagok.  A táncos produkcióikat kiegészítették, egy nagyon látványos softwear vezérlésű Led-es ruhával, ami így sokkal nagyobb varázslatra, rengeteg trükkre és újdonságra adott lehetőséget. A Dirty Led Light Crew elnevezésű showban, Magyarországon egyedülálló módon ötvözték a fénytechnikát és a táncot. A műsorukban innovatív produkció létrehozásával, a sokszínűséget helyezték előtérbe. Minden felkérést szeretettel várnak és munkáik legjavát mutatják.

Horváth Zoltán a Dirty Led Light Crew csapat vezetőjével beszélgetek a

divatikon.hu olvasói részére.

Hirdetés

 

– Kedves Zoli, először is gratulálok a hatalmas sikerhez a tehetségetekhez és az összetartáshoz! Életembe utoljára a Linda sorozatba drukkoltam ennyit, mint értetek és veletek is a Talent verseny idején, őszintén szólva, csak miattatok néztem. Kezdeném az elejéről. Honnan jött a tánc szeretete, mi volt az első sikeres élményed táncban?

– Én elég későn kezdtem el táncolni, itthon Sopronban Vincze Csabánál, persze ez hobby volt akkor még. Majd felvételt nyertem Budapesten, az akkori Budapest Táncművészeti szakközépiskolába, ez volt az első siker, illetve inkább irányadó.

– Mikor kezdted kialakítani a Led-es formációt hány év munka van benne, úgy tudom a ruhákat is te készítetted el?

– 2013 nyarán láttam hasonlót egy amerikai csapatnál, más technika és más koncepció alapján, akkor kezdődött a tervezés és fejlesztés minden téren. A csapat adott volt, hisz az addig is létező felnőtt tánccsoportomból választottam ki a tagokat.

– Egy ilyen Led-es ruha hány fellépést bír ki, vannak a ruhákra szponzoraitok, ha nincs vártok-e?

– A ruhák bár mennyit kibírnak, a Led-szalag törik a forrasztásoknál, így azt időnként cserélni kell, a vezérlés azonban eddig rendületlenül működik.

– Miért jelentkeztetek a Hungary’s Got Talent műsorba?

– Mert szerettem volna magamnak és több embernek bebizonyítani, hogy a project remek és megállja a helyét egy ország előtt, vagy akár nemzetközi színpadon is.


– Mit vártatok a Got Talenttől és az eltelt idő alatt mit kaptatok általa?

– Azt, hogy nyerünk, és egy ország megismer minket. Ez így is történt. Azóta rengeteget megyünk hétről hétre, persze a jótékonykodás sem marad el, hisz régen is adakoztunk, ahogy tudtunk, ha olyan felkérés jön, amit érdemesnek tartunk rá, megyünk és jelenlétünkkel támogatjuk az ügyet.

– Milyen érzés volt bejutni a legjobbak közé, és milyen érzés volt mikor a döntőbe a ti neveteket mondták ki?

– Akkor és ott ez felfoghatatlan volt, bár én egy percig nem titkoltam, az első helyért szálltuk ringbe.

 

– Ki voltak a kedvenc zsűritagotok, és miért, azóta a zsűri tagokkal szövődtek barátságok, közös munkák?

– Nem volt kedvenc, bár nekem Patrícia egy kicsit a “ranglétrán” előrébb szerepelt, de mindegyik zsűritag nagyon kedves volt, azt gondolom többek között azért, mert a mi produkciónkhoz hasonló nem volt a műsorban.

– A Dirty Led Light Crew csoport jelenlegi tagjai kik és civil emberként mikkel foglalkoznak?

– Horváth Zoltán táncpedagógus, egyesületi és csapatvezető, valamint

Vacskó Andrea: ausztriában nevelőnő

Kőmíves Viktória: fogtechnikus

Holpár Júlia kozmetikus

Barasits Dániel fogtechnikus

Stánicz Anita felsőfokú oktatásban vesz részt

Bugoi Vivienne kozmetikus tanuló

– Szíveden viseled a jótékonyságot is, ami csodálatos jellemet mutat. A verseny után a csapat tagjaiddal úgy döntöttek, hogy egy sérült gyermekekkel foglalkozó alapítványnak ajánlotok fel egy nagyobb összeget. Ki kapta meg és mire fordították a felajánlott összeget?

– A soproni alapítású alapítvány a sérült gyermekek úszás oktatására és ezáltal a mozgásuk minőségének javítására fordította a felajánlást tudomásunk szerint.

– Bármilyen zenére el tudjátok készíteni  a „fényprogramotokat”, pont, mint egy táncos koreográfiát, a lehetőség határtalan nálatok is, mint a hip-hop táncban vagy a balettben?

-Pontosan, minden hangulathoz és zenéhez lehetséges programot készíteni.

 

– Kontakt tánc improvizációs tánc vagy minden koreográfiát pontosan megterveztek?

-A fények pontos programozása miatt szükséges a tökéletes koreográfia, többször a sötétben jeleink vannak, ahhoz, hogy tudjunk igazodni, és ezzel is segítsük a pontosságot.

– Hogy tudjátok ennyire csodálatos pontossággal összetenni a produkciót sötétben?

-Erre az imént válaszoltam, egymáshoz képest meghatározott pontok, illetve kézfogások, igazodási pontok és rengeteg gyakorlás, sötétben is.

 

– Heti hány alkalommal és mennyi időt próbáltok, a verseny megnyerése óta hány produkción vagytok túl, melyik volt a legmélyebb legszebb élmény? (Ha van róla videó, akkor linket kérek szépen.)

-Heti 2-3 edzésünk van, ez lehet több, és kevesebb is, attól függ, mire készülünk éppen.

A legjobb élmény azt hiszem, ami még a tv előtt történt néhány héttel, az Bukarestben volt, a Parov Stellarral léptünk fel, közel 120 ezer ember előtt élőben, az leírhatatlan volt.

– Minden felkérésnek próbáltok eleget tenni. A vezérlésben nincs kábelezés, így a helyszín korlátlan, szabadban, teremben, levegőben, vízen bárhol megvalósítható. A háttér akkor a legoptimálisabb, ha fekete, illetve sötét. Melyik volt a legnagyobb fellépésetek és mit adott nektek?

– Az most említett élő előadás volt a legnagyobb közel 120 ezer ember előtt, de  a Hooligans nagy koncert nyitányát elkészíteni és előadni is fantasztikus volt.

 

– Mi a véleményem a Divatról?

– Nagyon szeretem és érdekel, mindig is szerettem, azt hiszem, egy új ruha mindig feldobja a napot, ha borús az ég. A ruhák megfizethetőek, de a stílus örök.

 

– Mire készültök, mi a jövő terv?

– Remélem, hogy külföldön is sikerül elismerést szereznünk, illetve hogy valami maradandót tudunk alkotni, amiről sok sok év múlva is beszélnek, és pozitív élménnyel szolgál mindenkinek, aki látta valaha is a műsorainkat.

 

– Melyik videót külditek a divatikon.hu olvasóinak, ami számotokra nagyon sokat jelentett?

– Mindegyik valamiért kicsit más, kicsit különleges, minden videónkat küldjük a kedves olvasóknak, és döntsék Ők el melyik a kedvencük, ilyen vagy olyan okból.

 

– Mit üzentek a divatikon.hu olvasóinak 5 bölcsességet a táncról?

A tánc szeretet és öröm, aki táncol az él, és aki él az táncol

A tánc nevel, és nem enged elkallódni, összetart és csapatot nevel, egységet hoz

A tánc csoda és csoda nélkül élni felesleges

A tánc az élet része, légy te is a tánc része

Tánc és zene nélkül élni lehet, de minek

 

Szeretettel:

Cikk és fotóriport:

Napsugár Anna siket fotóriporter

 

Mondd el a véleményed

Világsztárok érkeznek az EFOTT-ra

Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes elénekelte a „Soha ne mondd, hogy soha” című dalt