Széchenyi kupa 12 helyszínen

Hirdetés

Gróf Széchenyi István nagyságához és szavaihoz méltó módon egy 12 várost átívelő közösségi eseményt és versenysorozatot szerveznek az elkövetkezendő hetekben az egészség, a sport, a vidéki gasztronómia és a közélet erős kötelékében. A koronavírus miatt elzárt lakosság és a kényszerű otthonmaradás testben és lélekben is megviselte a nemzetet. Az egészség megőrzése, a kitartó, szorgalmas munka és a közös tettre való készség jegyében a sportolók megmérettethetik tudásukat ezeken a programokon.

A szervezők bíznak abban, hogy a nyitás által a sportért és az egészségért áhítozó és sportszerető közönség egy nagyszabású sporteseményen tud visszatérni a régi jól megszokott életéhez. Az első állomás Tiszalúc volt, a rendezvényt a térség országgyűlési képviselője, Koncz Zsófia nyitotta meg. Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke; Siri Norbert, polgármester; Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat felelőse illetve a mérkőzéssorozat díszvendége, Nagy Antal, labdarúgó, az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokság csapatkapitánya is tiszteletét tette a mozgalmas programon. A nap folyamán jobbnál jobb csapatok mérkőztek meg, de a legnagyobb érdeklődésre a környékbeli polgármesterek és a Prémium Médiaválogatott összecsapása tett szert, ahol a hazaiak alaposan megizzasztották a színművészekből és ismert énekesekből álló csapatot, de a győzelmet nem tudták megszerezni. Az eseményt a helyi vadászok felajánlásából egy nagy közös ebéddel zárták. Gyerekek és felnőttek is remekül szórakoztak a családi napon.

Másodjára Szentesen, június 13-án, vasárnap találkozhattak az érdeklődők a sportolókkal, ahol 10 csapat mérte össze tudását, ez a rendezvény szintén nagy sikerrel záródott. Beszédet mondott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Széchenyi Tímea.

Hirdetés

A Széchenyi Kupa labdarúgó versenysorozat méltó felvezetése az idei UEFA Európa bajnokság eseményének. A kupaverseny során nagy értékű díjak, utazás és nyeremények kerülnek átadásra, és a sorozat végén a nagydöntőt Budapesten, a teljesen megújuló Városligeti Miniarénában rendezik meg.

Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke elmondta, nagy örömmel állnak a kezdeményezés mellé, és segítették a kupa létrejöttét.

– A sportban is jelen volt gróf Széchenyi István, akinek egyik fontos gondolata az volt, hogy a lélek és a test összhangban legyen. Ennek az üzenetnek a közvetítéséért indult ez a kupa. Mindenkit szeretettel várunk, és hívunk a mérkőzésekre, hogy Széchenyi István születésének 230. évfordulóján a nemzet sportért és közéletéért is sokat tevő „Legnagyobb Magyart” együtt ünnepelhessük a mérkőzések résztvevőivel és szervezőivel!

“Az eltökéllett akarat, s kivált az állhatatosság, ezen legritkább erény, mindent lehetővé tesz, minden célt elér, minden akadályokon diadalmaskodik.” (gróf Széchenyi István)

További információ és jelentkezés a mérkőzésekre: https://szechenyikupa.hu/

Mondd el a véleményed

Profi életmentő oktatásban részesült a Kőbányai Polgárőr Egyesület

Az ijesztő bizonytalanságból is van kiút