A Szeretet Hangján szólt a jótékonysági koncert a Mária Rádióért

Hirdetés

Pitti_Katalin_kisSALVE REGINA” címmel szeretetteli összefogás történt az idei Valentin napon a Mária Rádióért. Folytatódott a jótékonysági koncertsorozat a  lejáró frekvencia engedély megújítására. Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész és tanítványai: Kállai Erzsébet énekművész és Napsugár Anna jeltáncművész, valamint Hegedűs Valér orgonaművész  hangversenyt adtak a Lehel téri Árpád – házi Szent Margit templomban 2015. február 14-én.

 

Művészek összefogásával a Mária Rádióért, folytatódott a jótékonysági koncertsorozat.

Hirdetés

Pitti Katalin a világ számos országában énekelt és játszhatott a mindenkori legnagyobbakkal. Operaszerepein túl mindig szívesen énekel Bach, Mozart, Verdi, Liszt és Kodály oratórikus műveket. Sok felkérést kapott az operett világába is. Számos jótékonysági munka résztvevője. Vannak szervezetek, melyeket több mint tíz éve patronál jótékonysági koncertjeivel, illetve annak bevételével. Tíz éve rendszeresen tanít. Jelenleg a Nyugat-magyarországi SEK- Savaria Egyetem Központ- Művészeti, Sport és Neveléstudományi Szakán kinevezett docens, a Budai Művészház alapítványi iskolájában oktat.

A koncertet Dúl Géza atya, a Mária Rádió műsorigazgatója nyitotta meg.

Köszönöm szépen a megtiszteltetést és a lehetőséget, hogy a csodának én is részese lehettem.

– Minek a javára folyt gyűjtés?

A Mária Rádiónak újra kellett pályáznia a budapesti és vidéki települések (Esztergom, Dabas, Dömös, Gyál, Komárom, Komló, Monor, Pécel, Piliscsaba, Vác) frekvenciajogáért. A Médiatanács által elvárt feltétel továbbá az, hogy a műsorszórást végző adó- és antennatechnikának ki kell tudnia szolgálni az elméleti maximum jogosultsági időt. A jelenlegi rendszerünk ezt nem garantálja. Ennek a cseréjére, felújítására gyűjtöttünk. Most további segítségnyújtásra adódott lehetőség.

– Gondolom, nem gyűlt össze a szükséges összeg. Megadhatunk egy bankszámla számot, ahova olvasóink és rádióhallgatóink adományokat küldhetnek a Mária Rádió javára?

– Igen várjuk szeretettel adományaikat:

A Mária Rádió Közhasznú Egyesület bankszámlaszáma:
10918001-00000069-12310000

A Mária Rádió Közhasznú Egyesület, amely a Mária Rádió „gazdája”, két éves lett. Ezzel jogosulttá vált az 1% SZJA- felajánlás gyűjtésére és vállalati adományozóknak .

 pitti

– Nagy sikerű koncert valósult meg. Pitti Katalin mióta segíti a Mária Rádiót támogatásszerzésben és mit jelent a művésznő támogatása? Milyen eszmei vagy szellemi érték?

– Lenyűgöz minket a művésznő nagylelkűsége, hatalmas szakmai tudása, az a szeretet és segíteni akarás, ami árad belőle. Ilyen tényleges felajánlás a ceglédi indulásnál volt Pitti Katalin részéről, amikor pénzzel is támogatta a rádiót. Igen, mert Cegléden volt a Mária Rádió első stúdiója, ez egyben az Alföld első stúdiója is volt és Pitti Katalin alföldi lányként – Szentesen született – kötelességének érezte a segítségnyújtást.

– A nagy siker után idén várható-e még újabb koncert? Tervezik-e hasonlóan a mostani koncerthez, Pitti Katalin jótékonysági koncertek kiadását CD vagy DVD formában?

-A mostani koncerten nem voltak meg a szükséges feltételek felvétel készítésére. Stúdiófelvételen gondolkodunk, segítségre van szükségünk. Várjuk olyan stúdió jelentkezését, aki szívesen együttműködik a Mária Rádió javára a felvétel elkészítésében.

– Az előadásnak részese lehettem, mint hallássérült jeltáncművész, ezáltal bevontuk a fogyatékossággal élő közönséget is a koncertbe. Mennyire nyitott a Mária Rádió, hogy a fogyatékossággal élő, kultúrában elismert táncosokat, színészeket, előadó művészeket meghívja és riportokat készítsen velük. Ha igen, mit üzen nekünk a Mária Rádió?

– Van ilyen műsorunk. Van egy nagyon kedves kollégánk, aki látássérült. A technikusok mellett dolgozik és fantasztikus ügyességgel vág. Várjuk Önöket tisztelettel riportra nyitottak vagyunk.

– Búcsúzóul mit üzen a Mária rádió a hallgatóságnak? Közeleg a Húsvét, most van a nagyböjt. Mi az üzenet? Mire figyeljünk oda?

-A nagyböjt életünkben a bűnbánatnak, a megújulásnak az ideje. A koncert ebben is segített. Lelkünk megújult a zene és az imádságok segítségével. Újult erővel tudtunk nekifogni a belső takarításnak, hogy közelebb kerüljünk az Úrhoz.

Köszönöm a villám interjút Deák Andreának, a Mária Rádió promóció vezetőjének.

További sok sikert kívánunk munkájukhoz.

Cikk írója és fotók:

Napsugár Anna

Scharek János

Mondd el a véleményed

Érdekesen szólal meg József Attila Tiszta szívvel verse

Valentina titka – 43. rész