Szieszta a balkonon

Hirdetés

A városi lakásokban gyakran hiányoznak a tágas zöld területek, de egy ügyesen berendezett balkon vagy terasz pótolhatja a hangulatot. Egy praktikus balkonszett, néhány kiegészítő és persze a kedvenc zenénk, s máris úgy érezzük magunkat a csöppnyi térben, akár a paradicsomban. 

Hirdetés

Profi térkihasználás

Hirdetés

 

Egy apró szabadtéri területet is ügyesen át lehet alakítani. Erre kiválóak a MÖBELIX kínálatában is megtalálható balkonszettek, az összecsukható vagy elcsúsztatható bútorok, a függőleges növénytartók. Ha a tárgyak elrendezése és mérete harmonizál a területtel, nem tűnik sem túlzsúfoltnak, sem üresnek.

 

A funkcionális tervezés épp olyan fontos, mint az esztétika. Egy balkonszettnek nemcsak szépnek, de kényelmesnek és praktikusnak is kell lennie, hogy maximális élményt nyújtson. 

 

Válasszunk olyan székeket, amelyek ergonomikus kialakításúak, és megfelelő támaszt nyújtanak akkor is, ha hosszabb ideig üldögélünk rajtuk. Az asztalok magassága ugyancsak fontos szempont. Nem mindegy, hogy csupán a kávéscsészét helyezzük rá, vagy levelet írunk rajta. 

 

Időtálló szépség

 

Minden kültéri bútor esetében tanácsos tartós anyagot választani. A fa természetes szépségének megőrzéséhez rendszeres ápolásra, felületkezelésre lesz szükség, hogy ellenálljon a nedvességnek és a nap káros sugárzásának. 

 

Ha fém, akkor érdemes a rozsdamentes vagy porbevonattal ellátott változatokat keresni. A műanyag, különösen a polirattan, népszerű választás, mert nem fog ki rajta az időjárás. 

 

A rendszeres karbantartás, tisztítás ne maradjon el. Ha mielőbb kijavítjuk az esetleges repedéseket vagy rozsdapöttyöket, hosszú ideig gyönyörködhetünk majd bennük. A szettet úgy is megóvhatjuk, ha használaton kívül lefedjük egy bútortakaróval.

 

Letisztult dizájn

 

A választék széles, így nincs az a balkon, ahová ne találnánk stílusában illő darabot. Vannak kerek és szögletes asztalkák, magasabb háttámlával ellátott, valamint karfás székek. 

 

A minimalista formák modern hangulatot keltenek. A vintage jellegű bútorok, antikolt felületekkel rendelkező fémszékek vagy mozaikos asztalok romantikát árasztanak. A természetes anyagok, mint a tömör akácfa, rusztikus hatást kölcsönöznek a balkonnak.

 

A nagyobb kényelemért – tippek

 

  • Tegyünk ki pár LED lámpát vagy lampiont, amelyek esténként kellemes atmoszférát teremtenek.
  • Néhány növény egy állványon vagy keskeny fali polcon olyan lesz, mint egy zöldellő kert.
  • Puha párnákkal és takarókkal még otthonosabb és személyesebb térré változik a balkonunk.

 

Legyünk kreatívak és varázsoljuk balkonunkat olyan inspiráló térré, amely szemet gyönyörködtet, és élvezetes, feltöltődést ígérő tevékenységekre ösztönöz. Vegyük kezünkbe az irányítást és ne hagyjuk, hogy a tér korlátozzon! Teremtsük meg a saját, személyre szabott kis paradicsomunkat!

Ez a cikk Szieszta a balkonon először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Apostol – Jobb úgy

Dsida Jenő: Üzenet