Sztankay István 2014 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

🆓
Hirdetés

Sztankay István 2014 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk!

Sztankay István mélyen tisztelt és elismert színész volt, akit a magyar színházművészet világában emlékezetes alakításairól és hosszú évtizedekig tartó pályafutásáról ismerünk.

Sztankay István 1936. február 14-én született Budapesten, és egész életét a színház és a művészet szolgálatában töltötte. Két Kossuth-díjat és kétszeres Jászai Mari-díjat nyert, elérve ezzel a magyar színjátszás legnagyobb elismeréseit.

Hirdetés

2012-ben, a nemzet színészévé választása is bizonyította, hogy mennyire megbecsült és elismert művész volt a hazai és nemzetközi színházi közösségben. Az ő hatalmas tehetsége és szenvedélye örökre nyomot hagyott a magyar színjátszásban.

Sztankay István életében voltak időszakok, amikor visszavonult a színpadtól, de mindig visszatért, hogy még több emlékezetes pillanatot hozzon a közönségének. Az ő hozzájárulása a magyar kultúrához és színházhoz példaértékű volt.

Az utolsó éveiben Sztankay István egészségi állapota sajnos leromlott, és szembesülnie kellett a betegségekkel és a nehézségekkel. Az Alzheimer-kór és depresszió kihívásokat jelentettek számára, de mégis az emlékeinkben örökké él az a művész, aki számtalan embernek hozott örömöt és megható pillanatokat.

Sztankay István 2014. szeptember 12-én, békésen távozott az élők sorából, de emléke örökké él majd szívünkben és a magyar színházművészet történetében. Szeptember 26-án, méltó módon kísérték utolsó útjára a budapesti Farkasréti temetőben, ahol tisztelői, barátai és kollégái búcsúztak tőle.

Sztankay István emlékét a magyar színházművészet egyik legnagyobb alakjaként őrizzük meg, és hálásak vagyunk minden pillanatért, amit művészetének köszönhetünk.

A Városmajor utcában elhelyezett emléktábla örök emlékeztetője lesz annak a nagyszerű művésznek, akit soha nem felejtünk el.

 

Ez a cikk Sztankay István 2014 óta nincs köztünk – videóval emlékezünk! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed
🆓

Beledi Pünkösdi Fesztivál 2024 – infok itt!

🆓

Folytatjuk! Íme újabb 5 felejthetetlen Hofi-idézet