Tábort szerveztek tehetséges fiataloknak

Hirdetés
Simonpusztán tartották a Roma Show Tábort azoknak a kiemelkedő tizenéveseknek, akik részt vettek az első Roma Show tehetségkutató versenyen.

Az esemény célja az volt, hogy a megmérettetés résztvevői összecsiszolódjanak, és értéket teremtve megmutassák, hogy igenis ki lehet emelkedni szorgalmas és kitartó munkával. A gyerekek nagy meglepetésére Kökény Attila és zenekara is fellépett, ahol három tehetség az ő dalaikat énekelték a sztárvendégeknek.

Horváth Szilveszter, az ötlet gazdája, a Cselekvő Romák Egyesület alapító tagja részletezte, miért hozták létre ezt a programot:

– A cigány hagyományok ápolása és megőrzése számomra az egyik legfontosabb feladat, hiszen a jövő nemzedékének is meg kell ismernie a gyökereinket. Mi ezen dolgozunk a Cselekvő Romák Egyesületben és a Csácsé Rom Cigány Kulturális Egyesületben egyaránt nap mint nap. Büszkén ajánlom a Roma Show Tábort, ahol megmutatkozhat az, hogy a cigányok vérében van a tánc és a zene.

Hirdetés

A tábor ideje alatt a résztvevők  közösen készítették el a Roma Show dalát és annak koreográfiáját. A mentorok a résztvevők ismereteit bővítették, mind zenei, mind táncos ismeretekkel.

Mentorok:

Kárpáti Róbert (volt zsűritag, roma tánctanár)
Széchenyi Krisztián (táncművész, volt zsűritag, Széchenyi Produkció vezetője)
Páll Kata (volt zsűritag)
Farkas Mihály (a Budapest Bár egykori tagja, most a Pátria zenekar alapítója és tagja, a Roby Lakatos Alapítvány kurátora)

A rendezvény szakmai partnere az Agrárminisztérium és dr. Nagy István, agrárminiszter, aki számára fontos a roma kultúra és a gyerekek nevelése.

Még több zenei hír Zene.hu

Mondd el a véleményed

Nagyszabású téli szezonnyitó gálaműsor lesz Simonpusztán

Komplex kvízkérdések VILLÁMKVÍZ 36. rész