Árokpartokon, mezőkön, útszéleken, erdők alján, vagy éppen a kertünkben nőnek vadon – pl. a mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék – amelyeket sokszor „gaznak” vélünk, és nem is gondolnánk, hogy emberi fogyasztásra alkalmasak, esetleg még gyógyhatásuk is van. Sokuk ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, nem beszélve az értékes rostokról, melyek könnyítik az emésztést.
Speciális hatóanyagaiknak köszönhetően többféle betegség – idegrendszeri, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémák, bőrbetegségek stb. – esetén hasznos segítőink lehetnek, de saját magunk örömére, étkezéseink változatosabbá tételére is érdemes kipróbálni a vadon élő füveket, virágokat, salátákat.
Kezdjük el magunk gyűjteni!
Mezőkön, réteken, vízpartokon járva, kirándulások alkalmával könnyedén beszerezhetjük a számunkra kedves virágokat, bogyókat, A teljes cikkért KLIKK!
Forrás: Bellacafe