A tavasz első estéje a Conectoval

Hirdetés

2014. március 01. – A tavasz első napja. Hallani a madarak csicsergését, s talán érezni már a napfény melegét. Mégis azt hiszem, hogy ez a nap sok ezer embernek úgy fog az emlékeiben megmaradni, mint az első X Faktor győztesének várva-várt Conecto Lemezbemutató koncertjének dátuma.

1654366_735358096504154_910061455_n

Vastag Csabát felesleges bemutatnom: a sikert-sikerre halmozó énekest mindenki ismeri. A sokévi kitartó és alázatos munka meghozta gyümölcsét. Csabi mindent megnyert, ami megnyerhető és most is megmutatta, hogy három év elteltével is lehet újabb és újabb meglepetésekkel előrukkolni.

Hirdetés

Most szombaton sem történt ez másképpen. Csaba és vendégei gondoskodtak a kiváló hangulatról. Profi előadók és nagyszerű zenészek léptek színpadra. A közönség a By TheWay-jel és zenekarukkal, a Live Session-nel alapozott az „Őrült éjjelre”.  A fiúk pedig most is bizonyították, hogy tehetségesek, ügyesek, méghozzá nem is kicsit!

Jelen voltak a hazai X Faktor eddigi győztesei: Kocsis Tibor, Oláh Gergő és az úriemberek között az egyetlen hölgy, Danics Dóra is. A tiszteletbeli apák, Mészáros Árpád Zsolt és Nagy Feró meghatódottan és büszkén duetteztek Csabival. A gitároknál Németh Viktor, valamint Dandó Zolika és Kolta Gergely muzsikáltak. Az estét a dalok szerzői is megtisztelték (Kenéz-Radics Gábriel, Rakonczai Viktor és Závodi Gábor – a teljesség igénye nélkül), sőt a kíséretet is ők nyújtották.

1977051_735369653169665_1045875806_n

A Hooligans számára az összes hölgy Királylánnyá változott és nem felejthetem ki a sorból Vastag Tamást sem, aki saját dalát, a Soha méget, valamint testvérével a Hangokba zárva és az Őrizd az álmod című dalukat adta elő. Hangjuk betöltötte az egész, hatalmas Syma Csarnokot.

Meglepetések, ugyanis ezen az estén minden megtörtént. Mondhatni a kezdés is „Kész átverés” volt, hiszen egy Csaba hasonmás jelent meg a színpadon, majd hírtelen eltűnt. Az előadó a lelátón jelent meg, talpig ünneplőben, és onnan sétált fel a színpadra. Igen Csabi, szerintem sokan elhitték, hogy az energikus fiatalember a színpadon Te vagy! Különlegesen hatottak a Miss Orchestra Sinfonica feldolgozásában, szimfónikus kíséretben az énekes saját dalai. Aki pedig Vastag Csabát ismeri, jól tudja, hogy a jótékonyság sem maradhat el sohasem, így a Heim Pál Gyermekkórház javára került átadásra egy pénzösszeg.

1898240_735357106504253_1895460414_n

Azonban a legmeghatóbb pillanat egy lánykérés volt. Nem sok hölgyemény büszkélkedhet el azzal, hogy szerelme több ezres tömeg előtt teszi fel a várva várt nagy kérdést.

A Vastag testvérek édesapja most ünnepelte születésnapját, ezért Csaba a Tanár úr kedvenc dalával köszöntötte élete egyik legfontosabb személyét.

A koncert kimagasló perceinek lehettünk tanúi, amikor Joós István a Magneotontól és Posztobányi Andor az énekes menedzsere, átadta Csabának a platina lemezt. A Conecto nem egészen három hónap alatt érte el ezt a kimagasló eredményt.

Ezúttal sem maradhatott ki a dalok sorából a Jégszív és a My way, ahol Csaba már nem a színpadon énekelt, hanem közönsége között. Arcán meghatódottság, elégedettség és öröm látszott.

1743469_735358143170816_1390527728_n

Egy kívülálló számára is tökéletesen látható volt, hogy ebben a több órás „boldog villanásban” mennyi munka, alázat, és felkészülés van.

Összegezve elmondhatjuk, hogy az énekes és a zenészek kitettek magukért. Hosszú várakozás, öröm, valóra vált álmok, meghatódottság és egy csarnok több ezer daloló emberrel… egy platina lemez. Igen. Nehezen lehet az aznapi eseményeket szavakba önteni. De úgy gondolom nem is kell… Csabi, Te „csak” továbbra is énekelj!

Badicz Adrus

Mondd el a véleményed

Nőnapi Sikk az Orfeumban

Teljesült Király Viktor egyik gyerekkori álma