Csak bejgli legyen és Térerő – íme az Ego Sum ajándéka a karifa alá

Ego Sum
Ego Sum
Hirdetés
Hirdetés
Ego Sum
Ego Sum

Térerő címmel vadonatúj  dallal és hozzá egy ledfalas hatású, cseppet sem karácsonyos lyrics videóklippel jelentkezett a 2011-ben az erdélyi Marosvásárhelyen  megalakult, azóta számos fesztivált megjárt, magát műfajilag a ’90-es évek végét idéző  alter-gitárpop és az újhullámos blues alapú garázsrock meglehetősen széles spektrumán elhelyező, sajátos hangzásvilágú, jelenleg kézdivásárhelyi székhelyű Ego Sum, amelyet az online magazinok közül a Divatikon olvasói tekinthetnek meg először. Klippremier!

Hogyan született a dal? Honnan inspirálódtatok?
A dal szövegét és dallamvilágát Ákos csendes magányában dolgozta ki. Ahogy sok más alkotó, ő sem árulta el, hogy honnan jött a múzsa. Az alapokat elhozta egy egész hétvégés alkotótáborba, ahol az egész csapattal közösen öltöztettük fel a jelenlegi ruhájába.
Milyen volt az alkotói folyamat?
A dalt már 2 éve megírta Ákos, így jobban beérett, kicsit “felnőtt” mire a felvételre került a sor. Nagy távolságokat hidal át az alkotói folyamat, ezért mindig egy feltöltődést jelent. A dal teljes egészében saját munka. A csapatban lassan mindenki rendelkezik egy kis házi “stúdióval”, ahonnan Áronhoz kerülnek a sávok és össze gyúrja őket, így volt ez jelen esetben is. Ezután jön a zenekari minőség ellenőrzés és sok esetben a teljes újragondolás.
Honnan inspirálódtatok?
Mint a legtöbb dalunkat ezt is a mindennapi élet inspirálta, részben, amit magunk mögött hagytunk és ami ránk várhat. A hangszerelést pedig egy erős lépcsőházban hagyott hangulat jellemzi, ami első perctől adta magát. A dalban van egy erőteljes feszültség, amit néha feloldunk egy kis időre, de soha nem véglegesen.
Milyen visszajelzéseket kaptatok a dallal kapcsolatban? Milyen a dal fogadtatása?
Nagyon szerencsések vagyunk, mert az emberek akik hallgatnak minket mindig kíváncsiak és szeretik, ha valami egyedit, újat mutatunk. Néha megfordul a fejünkben, hogy vajon másnak is tetszik a zenénk? Olyankor jön a rengeteg pozitív visszajelzés vagy akár építő kritika, ami arra ösztönöz, hogy érdemes megmutatni, mit gondolunk a világról. Sok elismerést kapunk a Térerő kapcsán, és minket is meglep, hogy a dal olyan embereket is megtalál, akikről nem gondolnánk, hogy végighallgatják.
Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a hozzá készült lyrics videót?
Annak, akinek minden zavaros, aki találkozni akar, aki keres, aki vár, annak aki hisz a happy end-ben, olyanoknak, akik kitöltik az űrt és örvendenek a hétköznapoknak, de mindenképp gondolkodó embereknek.
Ami a vizuált illeti: honnan jött ez a digitális ledfal, mint ötlet a lyrics videóhoz?
Szeretnénk valamilyen vizuális kiegészítést készíteni minden megjelenő dalunkhoz, viszont azt is szeretnénk, hogy minél hamarabb át tudjuk adni a közönségnek. Így maradt a lyrics videó, mint megvalósítható elképzelés. Ráálltunk az internetnek szeszélyes és mocskos hullámaira, nekünk tetsző, egyszerű és kapcsolódó anyagot, ötletet keresni és közben rájöttünk, hogy ehhez a dalhoz, csak hangulati alátámasztás szükséges. A sok ötletből pedig ez a digitális ledfal nyert.
Mondd el a véleményed

A szakember segit! Hogyan előzzük meg az ünnepek alatt a túlevés általi rosszullétet?

Így hámozd egyszerűen a paradicsomot