Together alone – új klippel jelentkezik a SLOWMESH

Fotó: Bobál Katalin - https://www.facebook.com/bobalphotography/
Fotó: Bobál Katalin - https://www.facebook.com/bobalphotography/
Hirdetés

 

Fotó: Bobál Katalin - https://www.facebook.com/bobalphotography/
Fotó: Bobál Katalin – https://www.facebook.com/bobalphotography/

Together alone címmel a budapesti SLOWMESH southern rockbanda második, Isolate című lemezének második dalához kapcsolódó videóklipje. A srácokkal ennek kapcsán beszélgettünk.

Mit kell tudni a dalról? Hogyan született? Milyen volt az alkotói folyamat?

Nálunk a dalok születésének menete mindig úgy megy, hogy az  ötletgazda bedobja a közösbe az otthon feldemózott számot, és a többiek hozzáadják a saját gondolataikat. Korábban ez természetesen a próbateremben zajlott, de a vírushelyzet miatt ebben az esetben az alkotói folyamat szinte teljesen online ment végbe.  A dal kiindulási alapját Dénes (Mészáros-Komáromy Dénes – basszusgitáros) hozta. Tonya (Apró Tonya, dobos) rádobolt, én pedig ráénekeltem (Szabó Dávid, énekes). Na, itt kezdődött a fejtörés. Ugyanis amit énekeltem, az nagyon sok helyen “összeveszett” az eredeti zenei alappal, sok volt a hangsúrlódás, de valahogy mégis bíztató végeredményt sejtetett. Ekkor jött Tomi (Süle Tamás, gitáros) és Szabi (Tari Szabolcs, a lemez producere), akik elkezdték boncolgatni a dalt, és addig csiszolgatták, módosítgatták, hogy minden tökéletesen a helyére került.

Hirdetés

 

Honnan inspirálódtatok?

Ami a dalszöveget illeti, az inspirációt a hétköznapi életből merítjük. A “se veled, se nélküled” jellegű párkapcsolatokról szól a dal. De persze lehet a baráti kapcsolatkora is értelmezni. Olyanokról, akik alapvetően szeretnek egymás közelében lenni, de erőteljesen ragaszkodnak a privát szférájukhoz is. Persze lehet ezt önzőségnek is nevezni akár.

“Amikor szükségem van rád, akkor legyél itt, viszont amikor már nem kellesz, akkor menj. De ne túl messzire, mert ki tudja, mikor kellesz legközelebb, viszont akkor sürgősen!”

 

Hol forgattátok a klipet és milyen volt a forgatás?

Tés volt a forgatási helyszín. Ez egy kis település Várpalota mellett. Érdekessége a két egymástól alig száz méterre álló szélmalom. Az egész Dunántúlon nincs másik épen maradt szélmalom, itt pedig rögtön kettő is. Ez a két méltóságteljes épület az egész helyszínnek olyan hangulatot kölcsönöz, ami egész egyedülálló.  A dalszövegben foglalt mondanivalóhoz nagyon passzolt ez e két malom. Egyszerre vannak együtt és külön.

A malmok közül az egyik egyébként látogatható, de csak 16 óráig. Nagyon hálásak vagyunk Cseszneki Ferencnek és nejének – a malmok házigazdáinak – hogy a nyitvatartási időn túlmenően is maradhattunk. Nagyon szerencsésnek éreztük magunkat, hogy részesei lehettünk ennek a mesebeli naplementének, és az időjárás is kegyes volt hozzánk.

A forgatást drónnal és rögzített kamerákkal egyszerre végeztük. Szerencsére a helybélieket nem nagyon zavartuk. Volt néhány érdeklődő ugyan, de miután belátták, hogy nem ismernek minket a tévéből, távoztak.

 

Kinek és milyen gondolatokkal ajánljátok a dalt és a klipet?

Természetesen minden korosztálynak ajánljuk. Az óvodásoknak azért, hogy halandzsázva énekeljék a refrént, a tiniknek és a fiatal felnőtteknek azért, mert hátha magukra ismernek a dalszöveget olvasva, a nyugdíjasoknak pedig azért, mert a klip képi világában akár megtalálhatják a Don Quijote-féle romantikát is.

 

Milyen visszajelzéseket kaptatok a dallal és a klippel kapcsolatban? Milyen a dal és a klip fogadtatása?

Szerencsére csupa pozitív visszajelzést kapunk. Sokan csak most ismertek meg minket, pedig már van egy 2017-ben megjelent első albumunk, és egy 2019-es kislemezünk is. Az új lemez, amin ez a dal is található 2020 decemberében jelent meg és az Isolate címet viseli. Megtalálható az összes ismert digitális megosztón, valamint a december-januári HammerWorld magazin mellékleteként az ország minden szegletébe eljutott és még január végéig kapható is.
Minden visszajelzésnek nagyon örülünk. Megtalálhattok minket a facebookon, instán, twitteren, és persze a YouTube-on is!
Linkek:

Website: https://www.slowmesh.com

Facebook: https://www.facebook.com/slowmesh/

Youtube: https://www.youtube.com/SLOWMESH

Instagram: https://www.instagram.com/slowmesh/

Twitter: https://twitter.com/slowmesh

Bobál Katalin elérhetősége
Bobál Katalin fotós weboldala

Mondd el a véleményed

Versek Vízkeresztre

Különjárat

Muskátli télen – dúdolgatós dalt hoz a Különjárat (dalpremier)