Törj utat! – Az élet élvezetére buzdít új klipjében a Merkur (klippremier)

Merkur
Merkur
Hirdetés

Törj utat címmel bemutatkozó klipjében a carpe diem-re, vagyis az élet élvezetére buzdít zseniális hörgésekkel és screamekkel tarkított, ám mégis kellemesen dallamos, egyszóval – szerintem legalábbis – fantasztikusan sikerült új klipjében   a Merkur. A srácokkal ennek apropóján beszélgettünk.

 

Hirdetés

Hol forgattátok a klipet?

A klipforgatáshoz számunkra fontos volt, hogy – mivel nógrád megyeiek vagyunk pontosabban bátonyterenyeiek  –  hazai pályán történjen meg a forgatás, a helyszín tőlunk nem messze, Kányáson helyezkedik el: egy elhagyatott gyárépület, amit régről ismertünk, és úgy képzeltük el, hogy a zenekar imidzsét ez a helyszín alkossa.

Milyen volt a forgatás?

Az egész forgatás jó hangulatban telt, a klippet Baranyi Kristóf készítette, akit egy közös barátunk által ismertük meg , Kristóf jól viselte a zenekar poénkodásait és profin irányította a forgatást.

Mit kell tudni a dalról? Hogy született ? Van valami különösebb sztorija?

Maga a dal számunkra azt jelképezi, hogy a monotonitásból  akarunk kilépni és a túlságosan felgyorsult világgal felvenni a harcot . Nem szeretnénk beállni azokba a sorokba ahol rengeteg ember elveszik szeretnénk megfelelni saját magunknak és nem mások véleményei szerint élni ezt az életet. A szöveg arra akar mindenkit buzdítani, hogy mindenki járja a saját útját, ne hagyja, hogy elnyomják, sem a magánéletében, sem a munkahelyén. Durva közhely, egyszer élünk: ragadjunk meg minden pillanatot és az élet apró örömeit élvezzük ki!A dal a zenekar próbatermében született egy régről fennmaradt gitártémából, a próbák során mindenki hozzátette saját ötleteit és idővel elkészült a dal amit a stúdió előtti héten felborítottuk. Még agresszívebbé vált, ami betudható volt a rengeteg stressznek, amit ebben az időszakban élt át a zenekar.A dalszöveg is ez időtájt született egy hosszú fárasztó munkanap után. Nagyjából egy este alatt sikerült megírni, ez volt a leggyorsabban elkészült dalszöveg.

Honnan inspirálódtatok?

Próbálja a zenekar egymást inspirálni, sokrétűek vagyunk.Mindenkinek más a stílusa, ezért tudjuk a zenekart minél jobban előrevinni.

Milyen volt az alkotói folyamat? Ti hogy éltétek meg belülről?

Az alkotói folyamat sokszínű volt. A szám sok változáson ment keresztül, kerestük a számunkra megfelelő hangzásvilágot. A szám készítése alatt jó hangulat uralkodott, némi ital társaságában sikerült ezt véglegesíteni.  Nagyon jól éltük meg ezt az egész folyamatot és azt is, hogy profi emberekkel dolgozhattunk. A zenekarnak ez egy nagy előrelépés volt sok élménnyel és emlékkel gazdagodtunk. Az első stúdiózás nagyban hozzásegítette a zenekart az összecsiszolódásban.

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt és a klipet?

Ahogy már említettük itt is elmondanánk azt, hogy az emberek törjenek ki a szürke hétköznapokból mindig vannak lehetőségek és új dolgok amiket sosem késő elkezdeni nem szabad abbahagyni valamit mert akadályba ütközünk minden akadályt, ahogyan a dalszövegben is hallható ugorjuk át és csak előre nézzünk.

Köszönöm szépen az interjút!

A zenekar Facebook oldala:
https://www.facebook.com/merkurband/

A banda YouTube csatornája pedig ide kattintva érhető el.

Mondd el a véleményed

A nyár kiváló időszak az életmódváltásra

Tigli-Hande Tímea

Bús a kis gerlice – Tigli Hande Tímea feldolgozása (dalpremier)