Tóth Dani és a Password együttes

Hirdetés

 

_MG_8490 

Mit gondolsz, kitől örökölted a zenei érdeklődést, az énekesi “vénát”? Voltak, vannak a családodban, vagy a felmenőid között zenészek, énekesek?

Édesanyámtól, Tóthné Nyerges Melindától örököltem a zene szeretetét és hangi adottságaimat, aki zenéléssel foglalkozik és éneket oktat.

Hirdetés

 

Mesélnél egy kicsit magadról ? Hogy indultál el a zenei pályán?

9 éve tanulok klasszikus gitáron. 13 éves voltam, mikor elindultam a Szombathely hangja elnevezésű énekversenyen, amin első helyezést értem el. Ez volt az egyik dolog, ami miatt komolyabban kezdtem foglalkozni az énekléssel.

Tóth Dani és a Password

Mi volt a másik?

Egy évig tanultam a zeneiskolában klasszikus éneket, ez arra volt elegendő, hogy felkészüljek a felvételire. 14 évesen eldöntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola jazz-ének szakos tanulója vagyok.

 

_MG_8469

Kit tekintesz példaképednek?

Az egyik legnagyobb kedvencem Michael Bublé, szeretem a dalait, mert illenek a hangomhoz. Nagyon sok más énekest is tudnék mondani, akiket szeretek. Próbálok arra törekedni, hogy senkit se utánozzak, hanem a saját egyéniségemet hozzam ki az adott dalból, amit énekelek.

Mi az ars poeticád? De talán úgy is kérdezhetném, miben hisz Tóth Dani?

Ha a saját dalomat nézzük, mivel saját szerzemény, ezért teljesen a sajátomnak érzem. Ha feldolgozásokat készítek, próbálom kiválasztani a népszerű, de igényes dalokat, és kicsit átformálva előadni.

Mesélnél nekem arról, hogyan született A Szívem mélyén fáj még c. dalod?

Nagyjából háromnegyed óra alatt született, de ha van rá időm, írok szövegeket…

 

Ha már a jelenről beszélünk, befejezésképpen beszéljünk egy kicsit a jövőről is… Álmok, vágyak… Mit szeretne elérni Tóth Dániel? Hol szeretnél tartani mondjuk 10 év múlva?

 

Ha elvégeztem az iskolát, mindenképpen zenei pályán szeretnék továbbtanulni. A dzsessz mellett általában popzenét énekelek, gyakran kísérem magam gitárral. Szeretnék elismert, jó énekessé válni, ez a cél.

 Tóth Dani és a Password – A szívem mélyén fáj még (Official Music Video)

Ének, vokál, gitár, basszusgitár:  Tóth Dani
Dobos: Varga Gergő
Billentyű: Bertha Áron

Recording, mix, mastering, video: Tóth Dani

A klipben szerepel még: Papp Bernadett

Széles L. Gábor
2014.09.25

Mondd el a véleményed

Időjárás-előrejelzés – 2014.09.25. reggel

Nagy Adri a Jóban Rosszban új Bettyje