A húsvét az egyik legfontosabb keresztény ünnepünk, amelyhez számos sokszínű hagyomány kapcsolódik, így például a húsvéti sonka elkészítése. A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet követi a hagyományokat, így nem telhet el a húsvét e tradicionális étel elkészítése nélkül.
Bujdosóék elárulják, mi teszi messze földön híressé húsvéti sonkájukat. Az alapanyag a legfontosabb számukra, így évek óta saját pácolású és füstölésű sonkát készítenek. Ez a feladat hagyományosan Feri papáé, aki hat hétig forgatja és locsolja a páclében a sonkát a füstölés előtt.
Nagypénteken pontyot esznek, amit szintén Feri papa fog ki a Balatonból. Idén tejszínes turbolyamártással fogják fogyasztani, amihez tökéletesen illenek sauvignon blanc és A teljes cikkért KLIKK!
Forrás: Bellacafe