Trónok harca, nem csak fiúknak!

Hirdetés

Sokan gondolják, hogy egy középkorban játszódó fantasy történet csak a fiúknak való, ám ez egy nagy tévhit. A sorozatnak eddig 5 kötete jelent meg magyarul, mindegyik hatalmas siker volt. Ám nemcsak a könyvsorozat hódít meg milliókat. A filmsorozat, amelyből 2 évadot láthattak a nézők, szintén rekordokat döntöget. A könyv borítóján található egy mondat: „A fantasy műfajának Tolkien óta egyik legnagyobb teljesítménye.”

Hirdetés

Hirdetés


A gyűrűk urát sosem olvastam. Az első filmet megnéztem, de sajnos nagyon távol állt az ízlésemtől, így a többi rész már nem keltette fel az érdeklődésemet. Hasonló érzésekkel álltam a Trónok harcához is, de csak egyetlenegyszer kellett a kezembe venni és nem tudtam letenni. A sablonos középkori történet helyett kaptam egy teljesen felépített és apránként kidolgozott világot. A történet sok szálon fut és mégis követhető, nagyon hosszú, de a sok izgalmas esemény olyan gyakran követi egymást, hogy az ember észre sem veszi, hogy már el is olvasta. Hogy miről is szól a regény? Nem lehet leírni, igen, az 5 trón harcáról, de igazából ennél sokkal többről, hiszen minden pillanatban olyan váratlan fordulatok történnek, amikre senki sem számít. Nem lehet eldönteni ki a jó és ki a rossz, hiszen a történések alakítják a szereplők viselkedését, így előfordul, hogy egyik pillanatban még ezt a királyt, a másikban meg már azt a fiút kedveljük.

Mindegyik könyv 900-1000 oldal körül van, de a mérhetetlen zsenialitás és precizitás, amivel meg van komponálva a könyv, elfeledteti a hosszúságát. 2 hónapja kezdtem olvasni, most a második könyv felénél tartok, és még mindig feszült izgalommal várom, hogy újra a kezembe vehessem. Nincs másként ez a sorozattal sem. Egy évad 10 körülbelül 50 perces részből áll, de az idő itt is repül. A szereplők nagyon nagy igényességgel lettek kiválogatva, mindenki teljesen azonosul az általa játszott karakterrel, ami által a nézők teljesen valóságosnak érzik a történéseket. Az eddig megjelent 2 évad, annyi fordulatot tartalmazott, amit eddig még semmilyen sorozatban nem tapasztaltam. A 3. évad, jövő tavasszal kerül műsorra, a lelkes rajongók pedig türelmetlenül várják a napot, amikor végre megnézhetik az új részeket.

Meg merem kockáztatni, hogy a Trónok harca a legjobb könyv, amit valaha olvastam, soha nem gondoltam volna, hogy egy középkori történet fogja elragadni a fantáziámat és kiváltani belőlem ezt az érzést, mert alapból a romantikus regényeket kedvelem. A sorozat minden korosztályt meghódít!

Egyaránt olvassák gyerekek, tinik, felnőttek, idősek, de a nemek eltérő érdeklődési körei közti különbség is eltűnik ennél a könyvnél, mert a történetben mind a lányok mind a fiúk megtalálják a kedvükre való összetevőt.

Wukovics Vivien 2012.10.01.

 
Mondd el a véleményed

Caramel kendőzetlen véleménye a The Voice-ról és a negatív kritikákról! (+videó)

Dukai Regina kedvenc kajáját párja miatt utálja! (+videó)