Új lemezre várva – Interjú a ByTheWay-jel

Hirdetés

bytheway

 

Meséltek egy kicsit az új, Ébredj és élj c. új dalotokról?

Hirdetés

Sziki:

Szeretünk olyan szövegeket írni, amelyek nem feltétlen csak egyféleképpen értelmezhetőek, de az ihletet természetesen az az út adja mindig, amin éppen járunk. Azok a dolgok, amik történnek velünk egyértelműen arra várnak, hogy meséljünk róluk és így dalban mondjuk el. Közeledünk afelé, hogy az álmainkat megvalósítsuk. Gyerekkoromban sokszor képzelődtem róla, hogy egy együttesben fogok zenélni és, hogy egyszer majd ez lesz az életem. Az X-Faktornak köszönhetően rengeteg koncertünk volt és most ott tartunk, hogy kész az első nagylemezünk. Ezek után bátran merjük embertársainkat arra buzdítani, hogy ha valamit igazán akarnak, akkor azért küzdjenek meg. Persze a legnehezebb ráébredni arra, hogy mi az ami igazán foglalkoztat minket, de előbb utóbb mindenki megtalálja élete célját. A dal azt hirdeti első sorban, hogy az életnek nevezett harcból győztesen is kikerülhetsz, ha hiszel magadban és az álmaidban.

Ya Ou:

Általában úgy működünk, hogy egy zenei ihlet után kidolgozzuk a dal hangszeres részleteit, majd az a hangulat alapján, amit kelt bennünk, megfogalmazódik bennünk egy téma, amit aztán már csak szavakba és rímekbe kell foglalni. Pontosan így volt a legfrissebb dalunknál is, az Ébredj és élj-nél. Szerintem attól szép a dal mondanivalója, hogy nem feltétlenül egy dologról szól, mint például egy kézzelfogható tárgyról. Sokkal inkább egy életérzés rejtőzik a sorokban, amivel mindenki könnyedén tud azonosulni, hisz csak be kell illesztenie a sorokba a saját kis történetét és mindjárt értelmet is nyer a lényeg. A legfontosabb, hogy nem csak merni kell álmodni, hanem utána felkelni az ágyból és tenni érte!


December 8-án, azaz hétfőn jön ki az új lemezetek. Elöljáróban mit lehet róla tudni? Adnátok egy kis kedvcsinálót a rajongóknak?

Ya Ou:

A lemezen szereplő dalok pontosan olyanok, mint mi, különbözőek. Mondhatni ahány külön dal, annyi stílus. Próbáltunk úgy összerakni az albumot, hogy mindenki tudjon benne érvényesülni és mindenkinek meglegyen a maga hangjához illő dal. Természetesen mindegyik dalban mindhármunk énekel, de vannak bizonyos részek, amik valamelyikünk hangjára épül. Tekintve, hogy milyen változatos egy lemezről van szó, talán pont ez az ami érdekessé teszi, ahogy a verseny alatt is mindig más és más stílusban énekeltünk, ez tökéletesen tükröződik az albumon is.

Vavra Bence:

Ébredj és élj! Tudnod kell, hogy mit miért csinálsz! Aszerint élj, amit szeretsz, ne engedj a mai világ szorító kritériumainak, éld az életet ahogy jól esik! Ez a dal egy támaszpont számomra, ha néha rossz napom van felidézem a szövegét, felállok egy-egy pofon után és menetelek tovább. Hiszek a sorsban, hiszem, hogy vannak dolgok amiket nem tudunk irányítani, de vannak olyan dolgok amiket igen, és azért igenis küzdeni kell, hogy alakuljanak. Én eszerint élem az életemet, és ezeket a gondolatokat tartom a szöveg mögött!

Itt az év vége: a fogadkozások,álmok vágyak megfogalmazásának ideje. Mit szeretnétek elérni 2015-ben? Mivel lennétek elégedettek?

Sziki: 2015-ben nagyon szeretnénk élő koncertsorozatot tartani a mostani lemezbemutatóból, hogy a nagyobb városokba eljussunk a zenénkkel. Ha esetleg egy szimfonikus koncertváltozat is sikerülne az év során, nagyon boldog lennék. Azt hiszem, hogy egy nagyon sikeres évet tudhatunk magunk mögött és bár egyre többet dolgozunk, mégis egy hasonlóan termékeny évvel már azt hiszem elégedettek lehetünk. Természetesen az album kijövetelével nem állnak le a dalok gyártása. Úgy gondolom, dalt akkor kell írni, ha ihlet van. Márpedig abban nem szenvedünk hiányt szerencsére. Mondják, hogy kész lemez nem létezik, csak abbahagyott így bőven vannak terveink és ötleteink a következő lemezre is.

 Hol hallhatnak még benneteket idén a rajongóitok?

Sziki: Decemberben több helyen is leszünk, pontosan megtalálható a honlapunkon mindent: www.bythewayofficial.hu . Jelenleg Szekszárdon vagyunk, de megyünk Székesfehérvárra, Szombathelyre, és még több más varosba a nagy koncertig, utána Sopron. Nem unatkozunk, de örülünk, hogy vannak fellépéseink

 

 

Mondd el a véleményed

Helikopterrel vitték a jegesmedvét

Kökény Attila, a grincs …