Vakon vásároltak az Irigy Hónaljmirigy, és a Jóban rosszban sztárjai!

Hirdetés

A Fehér Bot világnapja alkalmából nemes cél mozgatta meg a sztárvilágot.


Gergely István, Kondákor Zsófi, Marton Róbert és Uszkó László vakon próbált meg eligazodni az emberektől nyüzsgő Alle bevásárló központjában. Ezzel a megmozdulással kívánták felhívni figyelmünket a nemlátó társaink hétköznapi problémáira. Kondákor Zsófi így mesélt a megmozdulásról: „Nagyon rosszul éreztem magam bekötött szemmel. Elanyátlanodtam és pár lépés után az irányt is elvesztettem, azt sem tudtam, merre vagyok. Nagyon érdekes, hogy akiknek rossz a szemük, vagy gyengén látnak, sokkal jobban kifejlődnek más érzékei. A kisfiam hét hónapos kora óta szemüveges, és megfigyeltem, mennyire kifinomult a hallása. Érzékeny a zajokra, sok mindent előbb meghall, mint én”.
Gergely István olimpikonunk, a paralimpikon csillaggal, Orbán Csaba Kabócával alkotott egy párt a feladat erejéig: „Van, aki kötelességből segít, én azért, mert nekem jó érzés. Remekül éreztem magam, és hálás vagyok, hogy megismerhettem Kabócát, nagyon vidám, nagyszerű sportember, sokat lehet tanulni tőle”.
Az Irigy Hónaljmirigy énekese, Uszkó László pedig egy konkrét problémára hívta fel figyelmünket: „Furcsa érzés volt, azt sem tudtam, merre vagyok arccal előre. A fagyi vásárlásánál pedig a pénz kitapogatása volt rendkívül nehéz, amelyre egy látó ember nem is gondolna”.


Hirdetés

Írta: Hatos Nikolett. 2012.10.21.

Forrás: RedLemon.

Hirdetés

Mondd el a véleményed

Esküt tettek a Dumaszínház sztárjai!

James Bond bőrébe bújt René és Müller Attila.