Woody Rómának küldi szeretettel

Hirdetés

A legújabb Woody Allen-film, a Rómának szeretettel (To Rome with Love) egy kusza história, mely akár a félreértések vígjátéka is lehetne, tele mókás és romantikus jelenetekkel.
Adott maga a város, Róma. Adott pár főszereplő, akik vagy egy párt alkotnak, vagy egy párt fognak alkotni, és vannak ezen személyek szülei, kikben lappang a meg nem értett, vagy a fel nem fedezett tehetség. Akadnak, akik hirtelen lobbannak lángra a másik iránt, de már nem szinglik, és olyanok is szerepet kapnak, akik a jobb élet reményében elég sok mindenre (azért akármire nem) képesek.
Egy ferde tükör a társadalom és emberi cselekedetek kiszámíthatatlanságáról, mely roppant élvezetes módon van elmesélve, olykor bizonyos jelenetek a való élet némely konkrét szituációival is párhuzamba állíthatóak. Mikor a kellemes kisvárosi lét a kedves nővel már nem elég, mert lehetőség van a szakmai előrelépésre és a nagyvárosba kell költözni, majd egy csavar miatt semmi sem úgy történik, ahogy azt eltervezte az ember. A részleteket nem elárulva talán mégis kiderül, hogy nem minden út vezet Rómába, és nem szabad oly nagyot harapnunk az élet kenyeréből, amekkorát csak fulladás terhe mellett tudunk lenyelni.
Hirdetés
Woody Allen, már ha ránéz az ember, elkapja a nevetés, pedig még semmit sem csinált. Oly jelentős életút van mögötte, hogy még akik kevésbé vannak tisztában filmjeivel és jellemével, azok is érzik, hogy jókedvre derít, miközben szemtelenül a képünkbe mondja az igazságot.
A főbb szerepekben:
Jesse Eisenberg, a fiatal építésztanonc; Penélope Cruz, a csábos kurtizán; Alec Baldwin, a már nagymenő építész, aki vakációját tölti az örök városban; Alison Pill, aki egy túristát játszik a filmben, nem mellesleg Woody Allen karakterének a lánya; Ellen Page, a nem túl felkapott színésznő, aki barátnőjéhez és annak pasijához költözik pár napra, mellesleg eléggé intenzív szexuális kisugárzással rendelkezik; Roberto Benigni, az egyszerű és pedáns hivatalnok, aki körül zajlik az élet ebben a filmben; és természetesen maga a mágus, Woody Allen, aki egy nyugdíjba vonult zenei producert alakít, s kinek újító ötletei révén ez a film is emlékezetes marad a nézők számára.

Bártfai Balázs, 2012.09.02.
Mondd el a véleményed

Ők jutottak tovább az X-faktor első felvonásában!

Müller Attila szerint Horváth Évi megijedt a “háromlábútól”!(+videó)