Wounds – A The Butchers vadonatúj kislemeze (EP premier)

The Butchers Wounds
The Butchers Wounds
Hirdetés

Vadonatúj, hatdalos EP-vel jelentkezett nemrégiben a somorjai The Butchers bandája. Hushegyi Andrással és Hushegyi Jánossal ennek apropóján beszélgettem.


Mit kell tudni az EP-ről, illetve annak egyes dalairól?

Hushegyi András: Ez az EP teljesen más, mint amit eddig csináltunk. A dalok keményebbek, a riffek súlyosabbak és a szövegek is komolyabbak.

Hogyan születtek?

Hirdetés

H.A.: A dalok nagyon természetesen és gyorsan születek meg, nem volt erőltetett dalírás. Amit viszont fontosnak találtunk az az volt, hogy időt adjunk a daloknak, hogy minél jobban összeálljanak, ezt rengeteg gyakorlással, koncertezéssel és munkával tudtuk elérni.

Honnan inspirálódtatok?

H.A.: Összes dal valamilyen eseményhez kötődik, olyan dolgokról szólnak amiket megéltünk, láttunk, átéreztünk.


Milyen volt az alkotói folyamat?


H.A.:
Én ebben az esetben a feljátszást hoznám fel, ami számunkra egy nagyon pozitív élmény volt. Ilyen jó, pozitív hangulatban még dalokat nem rögzítettünk. Tudni kell, hogy a hangszerek egyszerre lettek feljátszva, bementünk a stúdióba és 1 nap alatt felnyomtuk ennek a 6 dalnak az alapját. Minden nagyon könnyedén ment, minimális erőfeszítéssel, nagyon barátságos és a profi környezetben. A felvételek Galántán készültek a Gila stúdióban.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok az új EP-t?


H.A.
: Ez az EP azoknak szól akik szeretik a kemény és dinamikus gitárriffeket, a modern és kemény hangzást. A szövegek kidolgozottak és elgondolkodtatók, semmi süketelés.

 

Milyen az EP eddigi fogadtatása Szlovákiában (úgy a szlovákok, mind a Szlovákiában élő magyar kisebbség körében), illetve Magyarországon? Láttok valamiféle jól körülírható különbséget?

H.A.: Az EP fogadtatása eddig nagyon pozitív. Ennyi meghallgatásunk és a klipp megtekintésünk még nem volt. Úgy néz ki, jól áll nekünk ez a keményebb stílus és ez a rajongóknak is tetszik.

 

Ti, mint zenekar hogyan élitek meg ezt a helyzetet, ami a világban a koronavírus következtében a zeneiparban kialakult?

H.A.: Én úgy gondolom, hogy egy nagyon nehéz időszakot élünk meg, viszont ez nem muszáj, hogy feltétlenül rossz legyen. Lehet az emberek jobban elkezdik értékelni a klubokat, illetve azt hogy kint lehetnek társaságban. Utóbbi években amúgy is nagyon megcsappant a klub élet, az élő zene már nem volt egy menő dolog.

Másik oldalról nézve az ilyen helyzetek mutatják meg, hogy ki az aki igazán komolyan gondolja a zenélést és ki áll komolyan a zenekarához. Egy zenekar működése az nem csak a koncertekről szól, rengeteg más dolgot is lehet csinálni, hogy a rajongók felfigyeljenek a zenekarra. Ki kell használni ezt a nyugalmat, stúdióba kell menni, klipeket forgatni és dalokat írni.

Szeretnék bízni abban, hogy az ilyen események hoznak magukkal egy bizonyos megtisztulást ami a dolgok újraértékeléséhez vezethetne.

 

Milyen koncertjeitek maradnak el?

Hushegyi János: Akusztikus koncertjeink lettek volna Dunaszerdahelyen, Somorján és Pozsonyban, sajnos ezek maradtak el.

 

Ha a nyár végén, augusztus 2.felétől lehet majd koncerteket tartani – legalábbis ahogy a jelenlegi helyzet kinéz – akkor milyen időpontokra raktátok át az addig kényszerűségből meghiúsuló koncerteket?

H.J.: Hát erre nehéz válaszolni, mindenki a második hullámra készül. Félünk akármibe is beleélni magunkat. Lehet lesz októberben egy Pozsonyi nagy koncert, de ez még a jövő zenéje. Eddig nem nagyon szervezkedünk.

 

Terveztek-e – sok-sok zenekarhoz hasonlóan – online, pl. Facebookon streamelt home koncerteket?

H.J. : A somorjai Mozi kávézónak köszönhetően le tudtunk játszani májusban egy online akusztikus fellépést, ami nagyon jól sikerült. (A közönség nélkül lejátszott koncert az alábbi videón tekinthető meg)


 

 

Most, hogy – sajnálatos módon – sok-sok időtök felszabadult a koronavírus miatt, dolgoztok-e esetleg még valamin? Számíthatnak-e még valamilyen meglepetésre a rajongók? Mit lehet erről esetleg elöljáróban tudni?

H.J.: Hát elsősorban abszolút nem érezzük úgy, hogy sok időnk szabadult volna fel. Minden az új hanganyag körül forog, szóval el vagyunk havazva. Jelenleg még a tervezett második kislemez utómunkálatai folynak, szóval van mit csinálni. Június közepén még kijön egy újabb videóklip és már nagyon várjuk, hogy bemutathassuk.

Mi pedig reméljük, hogy annak kapcsán is majd beszélgethetünk veletek. Addig is jó munkát Nektek! Köszönöm szépen a beszélgetést.

 

Mondd el a véleményed

Klippremier: Eat at Joe’s: Van egy hely

bellaciao

Szaby G és Torres Dani is saját reggae változatot készített a CIAO BELLA olasz partizándalból