X-Men: a jövő és a ’70-es évek egyben

Hirdetés

 


xmendofp04small

Ugye várjátok már a legújabb X-Men filmet? Nem csoda, ugyanis Logan, Magneto, Xavier professzor és a többiek kalandja minden eddiginél ütősebbre sikeredett, hála Bryan Singernek. Az X-Men: Az elsők és a régebbi trilógia mindkét generációját, valamint újabb mutánsokat is felvonultató film legnagyobb erénye, hogy kellően vicces, látványos és agyzsibbasztóan nyakatekert történettel rendelkezik.

Hirdetés

xmendofp07small

Nem titok, hogy a mutánsok holnap debütáló történetében keveredik a múlt a jövővel. A sztori szerint a jövőben olyan méreteket ölt a mutánsok és emberek közötti háború, hogy Magneto és Xavier nem lát más megoldást, mint visszamenni az időben és fiatalabb énjeiket rábírni az összefogásra egy békésebb megoldás érdekében. Erre a feladatra regenerálódó képessége miatt csak Logan felel meg, így ő térhet vissza 1973-ba. És innentől két síkon zajlanak az események, de mondanom sem kell, a fő szál a múltbeli karaktereké és az akkori politikai helyzetet tárja a néző elé. Mint ahogy az X-Men: Az elsők a kubai rakétaválságot állította történelmileg a középpontba, úgy az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban a vietnámi háborút lezáró párizsi békeszerződés kap kulcsfontosságú szerepet.

xmendofp11small

Remekül visszahozták a ’70-es évek hangulatát az akkoriban divatossá váló vízágytól a televíziókon keresztül a járművekig, nem felejtve el a kor jellemző ruhadarabjait sem. Kellemes felüdülés Peter Dinklage-t, a Trónok harca Tyrion Lanniserét Dr. Bolivar Traskként, mint a mutáns-ember háború fő okozójaként látni, és ugyanúgy jó nevetni Hugh Jackman egyszavas poénjain. A mély gondolatok sem hiányoznak, melyeket főleg az idősebb X professzor szájából hallhatunk, és mint ahogy az előző részben, itt is Mystique/Raven az, aki a két barátot ellenséggé teszi. Tehát minden összeállt, hogy az új X-Men film méltóvá váljon elődeihez.

xmendofp2021combo

Az új karakterek között akad, aki gyorsabb a villámnál, de olyan is, aki teleportáló képességével nyűgöz le, de még mindig Farkas (Rozsomák) a legmenőbb figura a társaságban, és ezt az alkotók is tudják. Emiatt merem azt állítani, hogy Logan végre kapott egy tisztességes filmet, amiben ő a (nem kizárólagos) főszereplő.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai (X-Men: Days of Future Past)

Hazai premier: 2014.05.22.

Főbb szereplők: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Patrick Stewart, Ian McKellen, Jennifer Lawrence, Peter Dinklage, Halle Berry, Ellen Page

Rendező: Bryan Singer

Írta: Bártfai Balázs, 2014.05.21.

Mondd el a véleményed

Olcsó, használt láma eladó! (A blogger röhögőgörcsöt kap)

Állati szerelem