XVI. Zámbó Jimmy Emlékkoncert

Hirdetés

Tizenhat éve hunyt el Zámbó Jimmy negyvenkét évesen, minden idők egyik legsikeresebb énekese. A Zámbó család idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg az immáron hagyománnyá vált gála koncertet Zámbó Jimmy Emlékkoncert néven. Magyarország könnyűzenei kiválóságai és ifjú tehetségei is részt vesznek a koncerten.

 

Interjú Zámbó Árpáddal, Zámbó Jimmy testvérével a Rómeó Caffe Tv felvételen

Hirdetés

– Jó Magad is évek óta énekelsz együtteseddel Zámbó Jimmy dalokat, őrizve testvéred dalainak értékét és hagyományait, idén milyen dalok szólalnak meg a Zámbó Band által a koncerten?

 

-Jimmy halála után testvéreimmel töretlenül ápoljuk az emlékét. Nyílván az együttesemmel a Zámbó Band-el tovább visszük az emlékét. Évek óta a Zámbó Band fellépéseken nem is tudom elkerülni, tisztán hallatszik, hogy vannak kívánságok, kérések, hogy Zámbó Jimmy dalokat énekeljek. Minden további nélkül, a repertoárban természetesen benne vannak a Jimmy dalok is, és a saját szerzeményem is.

 

– Mennyire örül a közönségetek a dalaidnak?

 

-Hát figyelj, én nem az az ember vagyok, aki a maga lovát dicséri, én azt mondom, ha valakinek módja és lehetősége van rá, hogy egy buliba eljöjjön, győződjön meg ő maga róla, hogy a Zámbó Árpi bulin milyen részt venni, milyen a hangulat, az előadásom milyen, én hadd hagyatkozzam a rajongóimra, és akik a dalaimat hallgatják, azoknak a véleményére.

 

– Egyetértek Veled.

– Számodra mit jelent, milyen érzés tör fel Benned, amikor más énekesek által megszólalnak Zámbó Jimmy dalai, és ahogy a mai Rómeó Caffe tv felvétellel egybekötött lemezbemutató koncerten is és a Zámbó Jimmy Emlékkoncerten is voltak és lesznek?

 

-Végtelenül boldog vagyok, hogy rengeteg ember énekli a dalait, hiszen egy művésznek a dalait, a lelkét azzal ember életben fenntartja, ha bárki jól elénekli. Nyílván az, aki nem jól énekli, én nem sértődöm meg, de az az igazság, hogy vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Jimmy írt sok olyan csodálatos dalt, nótát, hogy azt meg kell tisztelni azzal, hogy szépen és tisztán énekeljék el. Természetesen, aki szépen tudja előadni, az énekelje tisztességesen szívével és lelkével ahogy Jimmy tette. Nekem ez a véleményem.

 

 

– Mikor és hol lesz megtartva a tizenhatodik Zámbó Jimmy emlékkoncert?

 

-Igen hamarosan jön idén a XVI-ik Zámbó Jimmy Emlékkoncert Gála.

Az eseményre szeretettel várjuk a kedves rajongókat 2017. február 25-én, szombaton 18 órai kezdettel a Csepeli Munkásotthon Színháztermébe. A fellépőkről keveset tudni, csupán annyit árulok el hogy: “Fellépnek a hazai könnyűzenei élet híres előadói”.

A jegyek már kaphatóak, a Csepeli Munkásotthon jegypénztárában hétfőtől péntekig 16-18 óra között, 4500 forintos áron.

 

– Az idei maratoni emlékkoncerten említetted, hogy negyvenöt fellépő lesz. Lesznek a fellépők soraiban a zenei élet kiválóságai, akik miatt érdemes eljönni és megnézni az estet. Az elmúlt 16 év alatt a Zámbó Jimmy díjat nyert énekesek közül idén is láthatunk előadókat, részt vesznek az emlékkoncerten?

 

-Minden egyes emlékkoncerten, a 16 év alatt, a díjátadó gálán megdíjazott előadó gyakorlatilag részt vehet rajta, és akinek van ideje, természetesen megtiszteli az estet fellépésével.

 

– Az idei Rómeó Caffe lemezbemutató koncerten a koncert érdekessége volt még, hogy Zámbó Jimmy ereklyék is ki voltak állítva. Ezek az ereklyék megtekinthetőek lesznek az idei Zámbó Jimmy emlékesten is?

 

-Igen szeretném ezt a kiállítást nyílván valóan oda is elvinni, hiszen ez a nagykoncert és azoknak a vendégeknek, akik megtisztelnek bennünket és Jimmyt is, szeretnénk nekik bemutatni a zenei munkásságát, amit a mai napig nagyon sok ember életben tart.

 

– Az elmúlt évnek nagy híre volt, hogy Jimmy kedvenc hangszere, a Bösendorfer zongora Tokics Mihály Rómeóhoz került, aki egy év alatt tizennégy dalt írt rajta. Ma itt vagyunk az élő tv felvételen, ahol az ő dalai is elhangzottak. Hallhatunk az emlékkoncerten ezekből a dalokból, ami a Hatos csatornán is látható lesz?

 

-Mindenképpen szeretném, hiszen egy olyan előadóhoz került a Bösendorfer zongora, aki úgy gondolom és tudom, jómagam személyében is maximálisan meg van becsülve, hiszen értékes minőségi dalokat ír rajta. Akik ismerik Rómeót, tudják, hogy csodálatos szerző és előadó. Igen, hallható lesz ebből a 14 Bösendorfer zongorán szerzett dalból pár dal a Zámbó Jimmy Emlékkoncerten.

 

– Rómeónak (RÓMEÓ CAFFE) megjelent tavaly karácsonyra az a bizonyos 14 dalos lemeze, amit már a Zámbó Jimmy egykori Bösendorfer zongoráján szerzett, ma volt a TV felvétellel egybekötött lemezbemutató koncert. Hol lesznek láthatóak ezek a tv felvételek ahol Te is felléptél?

 

– A tizenötödik emlékkoncerten a BRADD Rádió Sztárnak Születtem csillagai nagy sikert arattak, tőlük felcsendülnek Zámbó Jimmy dalok a koncerten?

 

-Én mindenféleképpen arra törekszem, hogy a BREDD Rádió általi tehetségkutató versenyen részt vett előadók illetve (nagyon magyarosan szólva: a Bredd Rádió istállójában benne vannak), azoknak mindig lehetőséget szeretnék megadni, minden egyes koncerten minden egyes Zámbó Jimmy Emlékkoncerten, legyen az saját koncertemen, mindenhol nyilvánvalóan fel fognak lépni. És most a BREDD Rádió ismét meghirdeti a Sztárnak születtem tehetségkutató versenyt, ennek a pontos dátumát a Bredd Rádió facebook oldalára ki fogjuk hamarosan írni.

 

– Lesz egy meglepetés ismét, hogy jeltánccal kíséri a Zámbó Band két dalát Napsugár Anna, aki eddig az utolsó két díjátadót Zámbó Jimmy dalát jeltáncolva nyitotta meg.

 

-Megtisztelsz engem nagyon, hogy elfogadod a meghívásomat, elsősorban hadd dicsekedjek azzal, hogy te vagy Magyarországon az egyetlen jeltáncművész, aki Zámbó Jimmy dalokat jeltánc formájában mutattál be és fogod bemutatni.

 

– Melyik Zámbó Jimmy dallal üzensz a DIVATIKON.hu olvasóinak?

 

-Én, kérem szépen egy ünnepies és nagyon szép dallal szeretnék köszönetet mondani a divatikon.hu olvasóknak, talán a szívemhez legközelebb álló dallal, A Bukott diák Zámbó Jimmy dallal.

Linkre kattintással megnézhető a klip:

https://www.youtube.com/watch?v=Wz38dOHDNAc

 

 

– Nagyon köszönöm szépen az interjút, sok sikert kívánok!

 

 

Rózsás Csabával, aki 15 éve a Zámbó Band billentyűse és Jimmy díjazottja, villáminterjú:

 

– A mai Rómeó Caffe TV felvételen is felléptek?

 

-Árpival a Zámbó Band keretén belül.

 

– Milyen dalokkal?

 

-Konkrétan Zámbó Árpi dalaiban és Zámbó Jimmy feldolgozásokat is játszunk.

 

– Mikor találkoztatok először Árpival, ami olyan nagy sikert adott az életedben, hogy akkor eldöntötted, hogy igen, ezt az utat folytatni szeretnéd vele?

 

-Árpival, hát idestova 15-16 éve dolgozunk együtt.

 

– A Zámbó Emlékkoncerten is előadtok közösen dalokat, hány dal várható?

 

-4-6 dal várható Jimmy feldolgozás és Árpi dalok.

 

– A műsor elején, közepén, végén várható a fellépésetek?

 

-Általában a szünet után szoktunk fellépni, a közönségnek érdemes kivárni a lélek hangolódást.

 

– Mit jelent Számodra Zámbó Jimmy dalokat előadni és Zámbó Band dalokat játszani a zenei billentyűs tehetségeden keresztül?

 

-Nagy megtiszteltetés benne lenni, velük dolgozni, nem mindenki mondhatja el magáról, hogy Zámbó Band billentyűse. Igazából ki sem lehet szavakkal fejezni, nagyon jó érzés.

 

– Számodra, a 16 év alatt eltöltött zenei munkásságotok alatt, melyik volt a legszebb Zámbó Band koncert, ami Téged fenomenális érzéssel töltött el és mindig emlékszel rá annyira él Benned?

 

-Amikor a Zámbó Jimmy díjat 15 éve 2009-ben megkaptam.

Én voltam az első olyan díjazott, aki zenészként, billentyűs munkásságomért kaphattam díjat. Ez volt a legszebb élményem, ezt sosem fogom elfelejteni.

 

– A jövőben, amikor további Zámbó Band CD-k és dalok megjelennek, az már a Te billentyűs munkásságod igaz?

 

-Igen, az én zeneiségem is hozzá tehetem pluszként a Zámbó Band-hez.

 

– Mit üzensz a zenerajongó Divatikon.hu olvasóinak, mint zenész a kezdő zenekaroknak, akik most kezdik a pályafutásukat?

 

-Ne hagyják abba, amibe belekezdtek!

-Lendülettel vesd bele magad mindig a munkádba!

-Sok kudarc várható az úton, de akkor sem szabad sosem abbahagyni.

 

– Köszönöm a villám interjút sok sikert kívánok utadon!

 

-Molnár Sándorral, aki a BREDD RÁDIÓ tulajdonosa, hivatalos hangmérnöke és technikusa a gálának, villáminterjú a lemezbemutató koncerten:

 

– Köszöntelek itt a koncerten, mi a titulusod, mit csinálsz most a Rómeó Caffe Tv felvételen, mit jelent számodra a BREDD Rádió?

 

-Molnár Sándor vagyok, a Rómeó Caffe zenei hangosítójaként, hang technikusaként vagyok itt Zámbó Árpi felkérésére.

 

– Mióta csinálod a BREDD Rádiót?

 

-Most már 15 – 16 éve dolgozom benne.

 

– Hogy indult a Zámbó Árpiékkal, a Zámbó családdal a kapcsolat, majd a közös munka?

 

-Úgy indult, hogy három évvel ezelőtt kért fel Árpi, hogy csináljunk együtt egy műsort a Csepeli Munkásotthonban. Meglátogattuk a rendezvényt és meghívtuk az Árpit egy riportba, a BREDD Rádió műsorba és Árpi rögtön élt a lehetőséggel, hogy szeretné, hogyha rádiós élő közvetítésbe le tudjuk adni a Zámbó Jimmy emlékkoncertet. Kimentünk és megcsináltuk neki a kért munkát nagy sikerrel, azóta is töretlen a közös munkánk.

 

– Csodálatos a munkátok vizuálisan látványilag is!

 

-A BREDD RÁDIÓ élőben is közvetítette az előadást vagy csak részletekben utólag feldolgozva?

 

-Élőben közvetítette a koncertet, eddig hallható volt a BREDD RÁDIÓN keresztül, idén már látható is lesz, élő online közvetítés útján. Remélhetőleg a február 25-i koncert már élő kép közvetítéssel is látható és hallható lesz. Minden fellépőről külön riport műsor fog készülni külön élőben, teljesen közvetlenül.

 

– Ez nagyon sok munkát takar, még ha nem is látszik kifelé ez a rengeteg tenni való, ami az előzménye a felépítési és közvetítési folyamatnak. Honnan jön ez a rengeteg energiád, hogy töltekezel, napról-napra kell megfelelni, nincs olyan, hogy szünet, dolgozni kell a Rádióban ilyen módon, újra-és újra felkelni és folytatni?

 

-A fellépők visszajelzései alapján, hogy színvonalasan meg van nekik csinálva a hangtechnika, énekeseknek az elvárásaihoz mérten, mert technikailag minden fellépő másképpen, más hang technikai munkával dolgozik, emiatt nagyon nehéz és nem könnyű ez a szakma, teljes felelősséget igényel.

 

-A Rómeó Caffe mai rendezvényét is Ti hangosítjátok és a vidéken felvett Rómeó Caffe tv felvételt is, aminek nagy sikere volt az énekesek körében a visszajelzések alapján?

 

-Igen. És nagyon jól estek az énekesektől, táncosoktól a pozitív visszaigazolások.

 

– Február 5-én lesz az első adása a Rómeó Caffe Televíziós szórakoztató műsornak a Hatos csatornában, aminek Ti voltatok a hang technikusai. Izgulsz nagyon, hogy sikerül, mit jelent Számodra, az életedben ez az állomás?

 

-IGEN nagyon izgulok, mert a Lajosmizsei tv felvétel nagyon színvonalas műsor lett, nagyon színvonalas helyszínen lett felvéve. A Rómeó Caffe TV műsor debütálása az egyik legnagyobb, legfontosabb mérvadója mérföldkő állomása életemnek. Nagy elismerés és dicsőség hogy országos televízió közvetíti, országos lefedettségű, amit elkészítettünk. A Jimmy emlékkoncert is hasonló fenomenális élménnyel és izgalommal tölt el, hogy élő közvetítésben fog történni.

 

– Utolsó kérdésem, hogy miért jöjjön el a kedves közönség a XVI-ik Zámbó Jimmy Emlékkoncertre?

 

-Mert hatalmas nagy buli lesz, nagyon színvonalas műsorok lesznek, nagy fellépőkkel, és egy olyan rendezvényt láthatnak, amit sehol máshol nem láthatnak Magyarországon. Az országban ez az egyik olyan rendezvény, ahol a legtöbb neves és színvonalas fellépő lép fel, 60-70 re tehető a fellépők száma általában. Nagy felelősség. Megéri, mert szereti a hallgatóság.

 

– Köszönöm szépen a villám interjút!

 

-Falusi Zsuzsanna adminnal kis villáminterjú a Rómeó Caffe lemezbemutató koncerten:

 

– Mi a titulusod a Bredd Rádióban és a Zámbó Jimmy emlékkoncerteken kedves Zsuzsi?

 

-A Bredd Rádiónál a budapesti stúdió indulásánál már jelen voltam, de még akkor csak hallgatóként, majd pár hónappal később felkértek Árpi és Sanyi hogy legyek az admin, marketinges, a kapcsolattartó a vendégekkel. Én nagy örömmel elvállaltam. Az emlékkoncerteken Mariettának szoktam segíteni a szervezésben, a kapcsolattartásban a fellépőkkel, és persze Cserháti Palinak, a sorrend kialakításában segédkezem.

 

 

– Honnan indult a kezdeményezés a Zámbó családdal a találkozás, mióta segíted az ő munkájukat?

 

A Zámbó családot pontosan szilveszterkor volt 3 éve, hogy megismertem. A barátnőmmel készültünk, hogy bulizni kéne szilveszterkor, az egyik közösségi oldalon találtunk egy hirdetést, hogy a Jimmy klubban lehet szilveszterezni “X” összegért, mi kapva kaptunk az alkalmon és megrendeltük a jegyeket. Szilveszterkor a helyszínen derült ki hogy hamisak voltak. Zámbó Árpi jóindulatán múlt, hogy ott maradhattunk. És innen indult az én kapcsolatom a Zámbó családdal. Az ő munkájukat körülbelül 2 éve segítem.

 

– Mit jelent Számodra Zámbó Jimmy emlékét őrizni és a Zámbó családnak segíteni, mi volt a legszebb történet velük amióta nekik segítesz?

 

-Számomra mit jelent Jimmy emlékét őrizni? Imádom Jimmy dalait, nagyon sokat hallgatom őket, és nagyon örülök, hogy valamilyen szinten a részese lehetek. Úgy érzem, hogy nem csak jó ismerősök vagyunk, hanem valóban jó barátságot is ápolunk egymással, mindenben számíthatunk egymásra. Mi a legszebb történet velük kapcsolatban? Nem tudnék csak egyet kiemelni. Jóban, rosszban együtt vagyunk, sosem feledjük el egymás névnapját-szülinapját, Árpi a kisebbik lányom esküvőjén volt ott, Marietta a nagyobbik lányom esküvőjén volt ott. Köszöntöttek akkor is mikor a diplomámat megkaptam.

 

– Az idei Zámbó Jimmy Emlékkoncert a 16-ik, mi lesz a meglepetése az idei koncertnek?

 

-Igen 2017.02.25-én kerül megrendezésre a 16. Zámbó Jimmy emlékkoncert, hogy ennek az eseménynek mi lesz a meglepetése? Ha elárulnám, már nem lenne meglepetés. Aki eljön, megtudja.

 

 

– Jómagad menedzseled az útját egy ifjú BREDD RÁDIÓ SZTÁRNAK SZÜLETTEM tehetségnek ki ő, hányadik lett, és meddig jutottatok el a verseny óta, most is fellép-e a Zámbó Jimmy emlékesten?

 

-Nagy József Mihály vagyis MISÓ, a Bredd Rádió tehetségkutatóján tűnt fel kivételes kisugárzásával és fantasztikus hangjával. Misó akkor különdíjas lett. Tavaly lehetőséget kapott, hogy fellépjen a 15. Zámbó Jimmy Díjátadó gálán. Közben akadnak kisebb fellépések is. Idén először a Rómeó Caffe lemezbemutatón az FMH-ban volt lehetőségünk, hogy ismét színpadra lépjen a legújabb dalával. Az idén megrendezésre kerülő emlékesten Zámbó Marietta felkérésének eleget téve, igen, fellép. Misót a tehetségkutató óta szárnyaim alá vettem, és segítem őt, amiben csak tudom. Jelenleg szervezés alatt áll Misó önálló estje is. Nagyon megkedveltem őt, szeretem a hangját.

 

– Mit üzensz a Divatikon.hu olvasóinak, miért érdemes eljönni egy Jimmy Emlékkoncertre mit kaphatnak általa, aki még sohasem volt?

 

-A Divatikon.hu olvasóinak azt üzenem, aki teheti, jöjjön el az Emlékkoncertre, fantasztikus élményben lesz része, nagyon sok fellépővel, jó hangulattal. Aki még nem volt a 16 év alatt, az most ne hagyja ki, olyan élményben lesz része, amit szavakkal leírni nem lehet. Ezt az érzés nem lehet elmondani, ezt át kell élni.

 

– Köszönöm szépen a lehetőséget!

 

 

Cikk és fotó:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

 

Mondd el a véleményed

Story Gála 2017 Fotógaléria

Story Gála 2017 – íme a díjazottak névsora